Francúzske zemiaky na brokolicový spôsob :-) fotorecept

adeja - fotkaadeja, 26. novembra 2011
Francúzske zemiaky na brokolicový spôsob :-) (fotorecept)
Foto: adeja

Tento recept som si vymyslela sama :) je možné že niečo také bežne existuje, ale riadila som sa podľa vlastných chutí a nie nejakej predlohy takže je to môj recept :-)... výsledok bol famózny !

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 kg
250 ml a al. smotana na varenie
200 g strúhaný
2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si variť umyté zemiaky v šupke a brokolicu do parného hrnca naraz. V prípade že nepoužijete parný hrniec, varte suroviny osobitne :)

    Francúzske zemiaky na brokolicový spôsob :-) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymastíme si plech strednej veľkosti, vysypeme strúhankou a poukladáme naň nakrájané zemiaky a polovicu brokolice.

    Francúzske zemiaky na brokolicový spôsob :-) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na brokolicu nastrúhame syr.

    Francúzske zemiaky na brokolicový spôsob :-) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postup opäť opakujeme, poukladáme zemiaky, zvyšnú brokolicu, syr, osolíme, okoreníme.

    Francúzske zemiaky na brokolicový spôsob :-) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si zálievku = smotanu rozšľaháme s dvoma vajíčkami, soľou, korením a vňaťou.

    Francúzske zemiaky na brokolicový spôsob :-) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na plech poukladáme poslednú vrstvu zemiakov aby bola brokolica zakrytá aspoň sčasti :) Potom na to vylejeme zálievku a na záver nastrúhame zvyšný syr na vrch.

    Francúzske zemiaky na brokolicový spôsob :-) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme 30 minút na 180°C. A výsledok vyzerá takto :)

    Francúzske zemiaky na brokolicový spôsob :-) (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
pripíš si k nadpisu (fotorecept), zapekané zemiaky s brokolicou máme radi:)
a pridaj si aj hlavný obr. napr. ten posledný,chutné jedlo