Francúzske zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: majka5551

Tento recept pochádza priamo z Malacek. :-D

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si uvaríme v šupke (aj deň dopredu), vajcia uvaríme na tvrdo.
  2. Zatiaľ si nakrájame točenú, cibuľu, nastrúhame syr.
  3. Vajcia si rozkvrdláme pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, pridáme trocha smotany na varenie a poriadne rozmiešame.
  4. Zemiaky si prejdeme cez mriežku na zemiaky pridáme trocha oleja a osolíme.
  5. Zemiaky zmiešame so všetkými surovinami. (necháme si trocha syru na posypanie na vrch zemiakov)
  6. Nachystáme si pekáč trocha pomastíme a vysypeme polku zemiakov, zalejeme polkou zmesi a opakujeme.
  7. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 30 min vyberieme posypeme syrom a dáme zapiecť ešte bez pokrývky na 15 min.