Francúzske zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: majka5551
Tento recept pochádza priamo z Malacek. :-D
10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky si uvaríme v šupke (aj deň dopredu), vajcia uvaríme na tvrdo.
- Zatiaľ si nakrájame točenú, cibuľu, nastrúhame syr.
- Vajcia si rozkvrdláme pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, pridáme trocha smotany na varenie a poriadne rozmiešame.
- Zemiaky si prejdeme cez mriežku na zemiaky pridáme trocha oleja a osolíme.
- Zemiaky zmiešame so všetkými surovinami. (necháme si trocha syru na posypanie na vrch zemiakov)
- Nachystáme si pekáč trocha pomastíme a vysypeme polku zemiakov, zalejeme polkou zmesi a opakujeme.
- Dáme piecť do vyhriatej trúby na 30 min vyberieme posypeme syrom a dáme zapiecť ešte bez pokrývky na 15 min.