Foto: izabella929
Náš obľúbený nedeľný zákusok...bude aj váš?
príprava
na 180 °C
Suroviny
Medové cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
1 lyžica |
|
7,5 dkg |
|
2 ks |
|
1 kl |
|
Makové cesto: | |
180 g |
|
120 g |
|
6 ks |
|
3 lyžice |
|
1/2 dl |
|
1 kl |
|
9,5 dkg |
|
Krém: | |
150 g |
|
250 g |
|
2 bal na varenie |
|
3 ks |
|
750 ml |
|
Postup
-
1
Najprv som si urobila medové cesto..zo všetkých surovín som zmiesila cesto...
-
2
cesto som rozdelila na 2 polovice...nechala som ho odpočívať, pokiaľ som si pripravila makové cesto..
-
3
na makové cesto som si rozdelila vajcia . .bileka som vymiešala na tuhý sneh..cukor a 6 žltkov som vymiešala do tuhej hmoty..
-
4
do vymiešanej hmoty som pridala 3 lyžice vody,pol dl oleja, premiešala a pridala múku z práškom do pečiva a celý mak..
-
5
na záver som na 2x primiešala opatrne tuhý sneh z bielkov..
-
6
Na plech som dala pečiaci papier, potrela som ho olejom a vyliala naň makové cesto...trúbu som dala vyhriať na 180 st. a piekla som ho 20 min..
-
7
Kým sa piekla maková piškóta, vyvaľkala som si 2 bochníky medového cesta a uložila na pečiacim papierom vystlaný plech...oba som dala na plechy, aby som sa nezdržiavala pri pečení...
-
8
keď som vybrala z trúby upečenú makovú piškótu, dala som tam medovú a tá sa piekla 8 min na 180 st. hotové cestá som nechala chladiť..
-
9
pripravila som si krém: 3 žltka, cukor a maslo som vymiešala do peny...z mlieka a 2 pudingov som uvarila hustú kašu,,po vychladnutí pudingu som všetko zmiešala a naplnila upečené kopusy takto...na spodok ide medový korpus, potrieť krémom,,,na krém ide makový korpus, potrieť krémom, na to ide medový korpus...necháme si trošku krému na potretie vrchu tenkou vrstvou...
-
10
ja som povrch zákusku teraz posypala štiepaným orieškovými lupienkami...pomedzi som nasypala trošku čoko struhliniek...
-
11
zákusok v reze...
-
12
a hotový zákusok...lahodný a veľmi chutný..nech sa páči a prejem vám dobrú chuť...
a vidím, že tam ide dobrý krémik...
@izabella929 máš ho krásny :)
našla som ho aj tu na Vareche pod názvom Francúzsky makový krémeš,ale podľa mňa to nie je správny názov,má ho tu @hajni21 , varecha.pravda.sk/recepty/francuzsky-makovy-kremes/43829-...
potom som sa kukla u teba, lebo u teba je všetko, hlavne z maďarských stránok a nemýlila som sa:-) Ja som menila len toľko, že v kréme som žĺtka varila v pudingu, nie za surova miešala s maslom a vynechala som cukor 20 dkg do masla, varila som len v pudingu 15 dkg cukru a úplne nám to stačí, nechýba sladkosť. Ešte pridávam rozmer plechu, na ktorom som piekla všetky cestá, 24x36cm, myslím, že výška týchto vynikajúcich medových krémešov s makovou piškótou v strede je vyhovujúca. Nepridávam zvlášť recept, nie je potrebný, ked tu je pekný fotopostup od teba, si myslím, svoje skúsenosti som odovzdala. Ďakujem