Francúzska pórová polievka (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Pór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej polievky existuje množstvo receptov a niekoľko je aj v mojom repertoári. Na tento recept som sa inšpirovala fr.cibuľovou polievkou a keďže výsledok nás milo prekvapil, zaraďujeme ju pomerne často do nášho jedálnička.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle a oleji orestujeme pokrájanú cibuľu do sklovita, zalejeme malým množstvom vývaru a vymixujeme.Slúži na zahustenie a dochutenie polievky namiesto múky.
- Pridáme pór pokrájaný na kolieska, vývar, vegetu, soľ, čierne korenie a varíme do mäkka.
- Na oleji opečieme šikmé kolieska mrkvy a pridáme do hotovej polievky.
- Bagetu porežeme na šikmo, opečieme z oboch strán na malom množstve oleja a potrieme cesnakom. Posypeme strúhaným syrom a dáme chvíľu zapiecť, kým sa syr roztopí.
- Polievku v tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zapečenou bagetou.