Francúzska pórová polievka (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Pór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej polievky existuje množstvo receptov a niekoľko je aj v mojom repertoári. Na tento recept som sa inšpirovala fr.cibuľovou polievkou a keďže výsledok nás milo prekvapil, zaraďujeme ju pomerne často do nášho jedálnička.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle a oleji orestujeme pokrájanú cibuľu do sklovita, zalejeme malým množstvom vývaru a vymixujeme.Slúži na zahustenie a dochutenie polievky namiesto múky.
  2. Pridáme pór pokrájaný na kolieska, vývar, vegetu, soľ, čierne korenie a varíme do mäkka.
  3. Na oleji opečieme šikmé kolieska mrkvy a pridáme do hotovej polievky.
  4. Bagetu porežeme na šikmo, opečieme z oboch strán na malom množstve oleja a potrieme cesnakom. Posypeme strúhaným syrom a dáme chvíľu zapiecť, kým sa syr roztopí.
  5. Polievku v tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zapečenou bagetou.