Focaccia s olivami a rozmarínom (fotorecept)
Autor receptu: lekorica
V tomto talianskom recepte som nahradila bielu hladkú múku špaldovou celozrnnou
hladkou. Bola som
prekvapená aký bol dobrý.
16 porcií |
60 minút príprava |
20 - 25 minút na 200 °C |
Postup
- Múku, vodu, droždie, cukor a soľ dobre vymiesime. Necháme podkysnúť 30 - 40 minút na teplom mieste.
- Rúru si predhrejeme na 200 °C a kým sa nám rúra zohreje, pripravíme dva okrúhle 28 cm pekáče. Tie si vymažeme olivovým olejom. Vykysnuté cesto rovnomerne rozdelíme na pekáče a polejeme ich olivovým olejom, ktorý prstami vtláčame do cesta tak, aby v ceste ostávali jamky po prstoch. Nakoniec do cesta poukladáme olivy (ja som druhý plech robila so sušenými paradajkami a tymiánom) a rozmarínové lístky. necháme ešte 15 minút podkysnúť.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 20 - 25 minút. Po upečení hneď vyberieme z pekáča a necháme vychladnúť.