Fitness kuracia pečeň - rýchlovka

Autor receptu: mariamka

Na pečeň je tu veľa receptov, ja som ju takto s pretlakom robila prvýkrát a bolo to chutné. A "fitness" som ju pomenovala podľa použitej mrazenej zeleniny, samozrejme môžete použiť čerstvú.

Suroviny

Postup

  1. Pečeň umyjeme, očístíme a prekrojíme na väčšie kusy. Na troche masti alebo oleja rozškvaríme slaninku /dá tomu dobrý šmak/ a orestujeme do zlatista dve veľké nahrubo nakrájané cibule. Pridáme pečeň, opražíme, okoreníme, poprášime oreganom, podlejeme trochou vody a dusíme 5-10 minút. Potom pridáme zeleninu, pretlak, trošku cukru, soľ, ak treba ešte mierne podlejeme a dusíme už len chvíľu (zelenina je predvarená). Nezahusťujeme, je to akurát.
  2. Použila som tento polotovar. Môžete si dať samozrejme inú zeleninu podľa svojej chuti, čerstvú alebo mrazenú, ale táto kombinácia je naozaj chutná, navyše je to predvarené, tak to aj ušetrí čas.
  3. Ja som zvolia ako prílohu cestoviny, keďže ma to chuťami ťahalo na juh :) Taká ľahká, rýchla príprava pečienky, možno vás osloví :)