Fish and chips s mätovým hráškom (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Tak toto jedlo som si obľúbila v Irsku :- *:-* ....mňam:)

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na hranolčeky.Vsypeme ich do vriacej vody a asi 3 minútky necháme variť.
  2. Potom ich vyberieme usušíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkáme olejom.
  3. Necháme piecť pri 200 stupnov dozlatista sem tam obrátime.Tu su hotovučké:)...mnam!:P
  4. Hrášok asi 10 minút povaríme v osolenej vode.Scedíme ho(trocha vývaru si odložíme) a spoločne s maslom(alebo olejom) a mätou ho rozmixujeme dohladka.Kašu podľa potreby rozriedime vývarom a dochutíme soľou a čiernym korením
  5. Rybie filety očistíme.Osolíme ich okoreníme trocha posyeme paprikou a zľahka ich obalíme v hladkej múke.
  6. Na rozohriatej panvici ich zvoľna usmažíme:):)
  7. Takto sa servírovalo v Severnom Irsku...čo je v podstate Anglicko ale nebudem tu rozoberať historiu:DD:):-*