Fish and chips s mätovým hráškom (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Tak toto jedlo som si obľúbila v Irsku :- *:-* ....mňam:)
Postup
- Zemiaky olúpeme a nakrájame na hranolčeky.Vsypeme ich do vriacej vody a asi 3 minútky necháme variť.
- Potom ich vyberieme usušíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkáme olejom.
- Necháme piecť pri 200 stupnov dozlatista sem tam obrátime.Tu su hotovučké:)...mnam!:P
- Hrášok asi 10 minút povaríme v osolenej vode.Scedíme ho(trocha vývaru si odložíme) a spoločne s maslom(alebo olejom) a mätou ho rozmixujeme dohladka.Kašu podľa potreby rozriedime vývarom a dochutíme soľou a čiernym korením
- Rybie filety očistíme.Osolíme ich okoreníme trocha posyeme paprikou a zľahka ich obalíme v hladkej múke.
- Na rozohriatej panvici ich zvoľna usmažíme:):)
- Takto sa servírovalo v Severnom Irsku...čo je v podstate Anglicko ale nebudem tu rozoberať historiu:DD:):-*