Foto: tinka23031979
Táto torta je ďalším výtvorom z Filipkovej knižky, na ktorej sa aj podielal..
na 175 °C
Suroviny
250 g |
|
350 g |
|
350 g |
|
80 g |
|
4 ks |
|
350 ml |
|
230 ml čerstvo vytlačená |
|
1 ks |
|
1,5 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
na vymazanie formy |
|
200 g |
|
50 g |
|
z 1 ks pomaranča strúhaná |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Do väčšej misy rozbijeme vajcia a vymiešame dopenista. Pridáme olej, (priznám sa trošku ma šokovalo to množstvo ), pomarančovú šťavu, vanilkový cukor a všetko zmiešame. Potom pridáme mleté mandle, ( ja som použila vlašské orechy, mandle som nedostala) a premiešame s tekutou masou.
- 2
Do nastrúhanej mrkvy pridáme preosiatu múku a práškový cukor (350g). Pridáme prášok do pečiva, sóda bikarbonu, škoricu a soľ. Všetko dôkladne zmiešame, pridáme do tekutej masy a tiež dôkladne zmiešame.
- 3
Tortovú formu vymažeme maslom a posypeme hrubou múkou. Vlejeme pripravené cesto a pečieme. V pôvodnom recepte píšu 40 až 45 min, ale nestačilo to, tak sme ju piekli ďalej. Keď je už torta upečená, obrátime ju hlavou dole a necháme vychladnúť.
- 4
Mascarpone vymiešame s preosiatym práškovým cukrom (200g), mäkkým maslom (50g) a nastrúhanou pomarančovou kôrou. Polevu nanesieme navrch torty a uhladíme. Tortu dáme do chladničky.
- 5
Takto vyzerá naša torta..
- 6
A pre inšpiráciu, táto je z kňižky..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu