Filipkova mrkvičková torta fotorecept

tinka23031979 - fotkatinka23031979, 3. mája 2014

Táto torta je ďalším výtvorom z Filipkovej knižky, na ktorej sa aj podielal..

50 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
350 g
350 g
80 g
4 ks
350 ml
230 ml čerstvo vytlačená
1 ks
1,5 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
 na vymazanie formy
200 g
50 g
z 1 ks pomaranča strúhaná
250 g




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy rozbijeme vajcia a vymiešame dopenista. Pridáme olej, (priznám sa trošku ma šokovalo to množstvo ), pomarančovú šťavu, vanilkový cukor a všetko zmiešame. Potom pridáme mleté mandle, ( ja som použila vlašské orechy, mandle som nedostala) a premiešame s tekutou masou.

  2. 2

    Do nastrúhanej mrkvy pridáme preosiatu múku a práškový cukor (350g). Pridáme prášok do pečiva, sóda bikarbonu, škoricu a soľ. Všetko dôkladne zmiešame, pridáme do tekutej masy a tiež dôkladne zmiešame.

    Filipkova mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tortovú formu vymažeme maslom a posypeme hrubou múkou. Vlejeme pripravené cesto a pečieme. V pôvodnom recepte píšu 40 až 45 min, ale nestačilo to, tak sme ju piekli ďalej. Keď je už torta upečená, obrátime ju hlavou dole a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Mascarpone vymiešame s preosiatym práškovým cukrom (200g), mäkkým maslom (50g) a nastrúhanou pomarančovou kôrou. Polevu nanesieme navrch torty a uhladíme. Tortu dáme do chladničky.

    Filipkova mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerá naša torta..

    Filipkova mrkvičková torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A pre inšpiráciu, táto je z kňižky..

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia