Filipkova mrkvičková torta (fotorecept)

Autor receptu: tinka23031979

Táto torta je ďalším výtvorom z Filipkovej knižky, na ktorej sa aj podielal..

50 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misy rozbijeme vajcia a vymiešame dopenista. Pridáme olej, (priznám sa trošku ma šokovalo to množstvo ), pomarančovú šťavu, vanilkový cukor a všetko zmiešame. Potom pridáme mleté mandle, ( ja som použila vlašské orechy, mandle som nedostala) a premiešame s tekutou masou.
  2. Do nastrúhanej mrkvy pridáme preosiatu múku a práškový cukor (350g). Pridáme prášok do pečiva, sóda bikarbonu, škoricu a soľ. Všetko dôkladne zmiešame, pridáme do tekutej masy a tiež dôkladne zmiešame.
  3. Tortovú formu vymažeme maslom a posypeme hrubou múkou. Vlejeme pripravené cesto a pečieme. V pôvodnom recepte píšu 40 až 45 min, ale nestačilo to, tak sme ju piekli ďalej. Keď je už torta upečená, obrátime ju hlavou dole a necháme vychladnúť.
  4. Mascarpone vymiešame s preosiatym práškovým cukrom (200g), mäkkým maslom (50g) a nastrúhanou pomarančovou kôrou. Polevu nanesieme navrch torty a uhladíme. Tortu dáme do chladničky.
  5. Takto vyzerá naša torta..
  6. A pre inšpiráciu, táto je z kňižky..