Filety z tresky s hubovou omáčkou
Autor receptu: jokin
Dostali sme chuť na ryby, tak som prehrabal mrazák a našiel filety. V chladničke boli aj
šampióny , tak som začal vymýšľať.
Postup
- Po krájanú cibuľu restujeme na oleji spolu s drvenou rascou.
- keď je cibuľka už sklovitá pridáme nakrájané šampiňóny .
- prikryté dusíme do tzmäknutia.
- k uduseným hríbom pridáme syr a smotanu
- Zamiešame povaríme prisolíme a omáčka je hotová
- A teraz na ryby. Najskôr si ich necháme osušiť
- potom si zarobíme múku a všetky pochutiny
- Múku aj s prísadami premiešame a rybky v nich postupne obaľujeme a hneď na prudkom ohni vysmážame
- Rybky vysmážame cca 3 minúty z každej strany do zlatava. Ja som používal veľmi málo oleja. Podával som zo zemiakovou kašou.