Filety z tresky s hubovou omáčkou

Autor receptu: jokin

Dostali sme chuť na ryby, tak som prehrabal mrazák a našiel filety. V chladničke boli aj šampióny , tak som začal vymýšľať.

Postup

  1. Po krájanú cibuľu restujeme na oleji spolu s drvenou rascou.
  2. keď je cibuľka už sklovitá pridáme nakrájané šampiňóny .
  3. prikryté dusíme do tzmäknutia.
  4. k uduseným hríbom pridáme syr a smotanu
  5. Zamiešame povaríme prisolíme a omáčka je hotová
  6. A teraz na ryby. Najskôr si ich necháme osušiť
  7. potom si zarobíme múku a všetky pochutiny
  8. Múku aj s prísadami premiešame a rybky v nich postupne obaľujeme a hneď na prudkom ohni vysmážame
  9. Rybky vysmážame cca 3 minúty z každej strany do zlatava. Ja som používal veľmi málo oleja. Podával som zo zemiakovou kašou.