Fenikel s lososom a wasabi dresingom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
48 hod minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Soľ, cukor, kôru z citrusov, kôpor a korenie vymiešame
v mise a potom vysypeme zmes na sito a naň
položíme lososa kožou hore. Rybu zabalíme aj
so sitom do fólie a necháme v chladničke 48 hodín.
- Fenikel nakrájame na jemné rezančeky, rovnako
aj cibuľu, pridáme šalát a rozobraté puky čakanky
a mesiačiky limetky. Lososa narežeme na tenké
plátky a položíme na pripravený šalát. Celozrnné
pečivo natrháme na plech, pokvapkáme olivovým
olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C
na 4 – 5 minút. Pečivo potom poukladáme na tanier
so šalátom.
- Dresing: Do nádoby dáme majonézu, soľ, mleté
čierne korenie, šťavu z polovice limetky a wasabi
pastu. Všetko spolu premiešame, pre požadovanú
konzistenciu použijeme olivový olej.
|