Fenikel s lososom a wasabi dresingom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
48 hod minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Soľ, cukor, kôru z citrusov, kôpor a korenie vymiešame v mise a potom vysypeme zmes na sito a naň položíme lososa kožou hore. Rybu zabalíme aj so sitom do fólie a necháme v chladničke 48 hodín.
  2. Fenikel nakrájame na jemné rezančeky, rovnako aj cibuľu, pridáme šalát a rozobraté puky čakanky a mesiačiky limetky. Lososa narežeme na tenké plátky a položíme na pripravený šalát. Celozrnné pečivo natrháme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 4 – 5 minút. Pečivo potom poukladáme na tanier so šalátom.
  3. Dresing: Do nádoby dáme majonézu, soľ, mleté čierne korenie, šťavu z polovice limetky a wasabi pastu. Všetko spolu premiešame, pre požadovanú konzistenciu použijeme olivový olej.