Foto: matway2
Takže...Toto je môj prvý recept, ktorý je od mojej mamky. Ak ho varievala, pre voňala tým celý byt. Aj keď som ho hľadal niekde Zobraziť celý popisTakže...Toto je môj prvý recept, ktorý je od mojej mamky. Ak ho varievala, pre voňala tým celý byt. Aj keď som ho hľadal niekde na nete, nenašiel som recept s takým postupom nikde, ani v múdrych kuchárskych knihách, takže to bude špecial. Je jednoduchý, lacný a hlavne chutný. Fazuľkové struky sa dajú variť na veľa spôsobov, a tento bude jeden z nich.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Začneme so základom, klasika, na oleji upražíme cibuľu a pridáme PL hladkej múky. Zalejeme takým množstvom studenej vody, koľko by sme chceli omáčky, a nezabudnúť si nechať rezervu na smotanu. Pridáme soľ, 3 PL cukru, ČL škorice za rovna, 3 klinčeky a spolu varíme 10 min. Klinčeky potom vyberieme, aby nám neprebíjali chuť škorice.
-
2
Po vybratí klinčekov pridáme porezané strúčiky fazuľky na menšie kúsky a varíme cca ďalších 10 minút. Sterilizované fazuľky sú už predvarené, takže ich netreba dlho variť.
-
3
Počas varenie si pridáme ČL hladkej múky do sladkej smotany a miešame, až do rozpustenia múky. Takto vieme, že nám vznikla hladká krémovita hmota na zahustenie.
-
4
Pridáme sladkú smotanu s múkou a necháme prejsť varom a odstavíme. Omáčka sa už nevarí, tak pridáme PL octu a máme hotovo. Podľa svojich chuťových pohárikov dochutíme cukrom,octom, či soľou. Ja tam chcem cítiť tú škoricu, takže máte moju chuť. K tomu robievam zemiakovú kašu na sucho, iba s kúskom masla.
-
5
Dnes sme si dali volské oko k tejto zaujímavej omáčke, ale ak sa niekto rozhodne pre niečo iné, tak by som poradil hovädziu nožinu /lapsar/, je to nebíčko v papuľke, ale to som nemal v pláne, to už by nebola ta lacná lahôdka pre viacero hladných krkov. Prajem Vám lacnú, rýchlu, dobrú chuť!
Diskusia k receptu