Fazuľové struky v škoricovej omáčke

matway2 - bez fotkymatway2, 7. júna 2012
Fazuľové struky v škoricovej omáčke
Foto: matway2

Takže...Toto je môj prvý recept, ktorý je od mojej mamky. Ak ho varievala, pre voňala tým celý byt. Aj keď som ho hľadal niekde Zobraziť celý popisTakže...Toto je môj prvý recept, ktorý je od mojej mamky. Ak ho varievala, pre voňala tým celý byt. Aj keď som ho hľadal niekde na nete, nenašiel som recept s takým postupom nikde, ani v múdrych kuchárskych knihách, takže to bude špecial. Je jednoduchý, lacný a hlavne chutný. Fazuľkové struky sa dajú variť na veľa spôsobov, a tento bude jeden z nich.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1 PL
3 PL
1 ČL
3
1




Postup

  1. 1

    Začneme so základom, klasika, na oleji upražíme cibuľu a pridáme PL hladkej múky. Zalejeme takým množstvom studenej vody, koľko by sme chceli omáčky, a nezabudnúť si nechať rezervu na smotanu. Pridáme soľ, 3 PL cukru, ČL škorice za rovna, 3 klinčeky a spolu varíme 10 min. Klinčeky potom vyberieme, aby nám neprebíjali chuť škorice.

    Fazuľové struky v škoricovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Po vybratí klinčekov pridáme porezané strúčiky fazuľky na menšie kúsky a varíme cca ďalších 10 minút. Sterilizované fazuľky sú už predvarené, takže ich netreba dlho variť.

    Fazuľové struky v škoricovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Počas varenie si pridáme ČL hladkej múky do sladkej smotany a miešame, až do rozpustenia múky. Takto vieme, že nám vznikla hladká krémovita hmota na zahustenie.

    Fazuľové struky v škoricovej omáčke - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme sladkú smotanu s múkou a necháme prejsť varom a odstavíme. Omáčka sa už nevarí, tak pridáme PL octu a máme hotovo. Podľa svojich chuťových pohárikov dochutíme cukrom,octom, či soľou. Ja tam chcem cítiť tú škoricu, takže máte moju chuť. K tomu robievam zemiakovú kašu na sucho, iba s kúskom masla.

    Fazuľové struky v škoricovej omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Dnes sme si dali volské oko k tejto zaujímavej omáčke, ale ak sa niekto rozhodne pre niečo iné, tak by som poradil hovädziu nožinu /lapsar/, je to nebíčko v papuľke, ale to som nemal v pláne, to už by nebola ta lacná lahôdka pre viacero hladných krkov. Prajem Vám lacnú, rýchlu, dobrú chuť!

    Fazuľové struky v škoricovej omáčke - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
to som nepocula ze so skoricou, moze to byt zaujimave
elekra
Robievam lusky so škoricou, nie ako prívarok ale ako prílohu. Sú krásne prevoňané a chutné.
dajanca
škoricu mám rada, no s fazuľkou som ešte neochutnala... @elekra pridaj aj tvoj recept prosím... :-)
irenaw
nepočula som ešte o takej kombinácii, zaujímavé
radulienka
Toto som tiež ešte nepočula, ale pretože mám rada nezvyklé veci, hned na víkend vyskúšam, vďaka za recept a ešte pár takých...
matway2
Fantázii sa medze nekladú, no a takých receptov mám požehnane, ale ani som neveril, že je to tak komplikované, či skôr náročné variť, fotiť a tak ďalej! Klobúk dole pred vami ,,gazdinky"...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia