Fazuľové struky v škoricovej omáčke

Autor receptu: matway2

Takže...Toto je môj prvý recept, ktorý je od mojej mamky. Ak ho varievala, pre voňala tým celý byt. Aj keď som ho hľadal niekde na nete, nenašiel som recept s takým postupom nikde, ani v múdrych kuchárskych knihách, takže to bude špecial. Je jednoduchý, lacný a hlavne chutný. Fazuľkové struky sa dajú variť na veľa spôsobov, a tento bude jeden z nich.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Začneme so základom, klasika, na oleji upražíme cibuľu a pridáme PL hladkej múky. Zalejeme takým množstvom studenej vody, koľko by sme chceli omáčky, a nezabudnúť si nechať rezervu na smotanu. Pridáme soľ, 3 PL cukru, ČL škorice za rovna, 3 klinčeky a spolu varíme 10 min. Klinčeky potom vyberieme, aby nám neprebíjali chuť škorice.
  2. Po vybratí klinčekov pridáme porezané strúčiky fazuľky na menšie kúsky a varíme cca ďalších 10 minút. Sterilizované fazuľky sú už predvarené, takže ich netreba dlho variť.
  3. Počas varenie si pridáme ČL hladkej múky do sladkej smotany a miešame, až do rozpustenia múky. Takto vieme, že nám vznikla hladká krémovita hmota na zahustenie.
  4. Pridáme sladkú smotanu s múkou a necháme prejsť varom a odstavíme. Omáčka sa už nevarí, tak pridáme PL octu a máme hotovo. Podľa svojich chuťových pohárikov dochutíme cukrom,octom, či soľou. Ja tam chcem cítiť tú škoricu, takže máte moju chuť. K tomu robievam zemiakovú kašu na sucho, iba s kúskom masla.
  5. Dnes sme si dali volské oko k tejto zaujímavej omáčke, ale ak sa niekto rozhodne pre niečo iné, tak by som poradil hovädziu nožinu /lapsar/, je to nebíčko v papuľke, ale to som nemal v pláne, to už by nebola ta lacná lahôdka pre viacero hladných krkov. Prajem Vám lacnú, rýchlu, dobrú chuť!