Fašírky (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Kto by nepoznal tento recept? Staré, dobré, osvedčené fašírky, klasické jedlo, ktoré nikdy
nesklame, zachráni a zasýti.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút na 80 -90 °C |
Postup
- Do misy som dala mleté mäso, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
- Pridala som majorán a prelisovaný cesnak.
- Pridala som jedno vajce,...
- vo vode namočenú a vytlačenú staršiu žemľu,..
- ...strúhanku na zahustenie.
- Všetko som dobre zmiešala do tvarovateľnej hmoty a nechala som 1 hodinu v chladničke odpočinúť, aby sa dobre prepojil chute.
- Zo zmesi som vytvarovala guľky, sploštila som ich dlaňou na fašírky a obalila v strúhanke.
- Fašírky som opražila v rozohriatom oleji /stredný plameň/ z oboch strán do červena - cca 4 -5 minút.
- Pdávala som horúce s pretláčanými zemiakmi so šalátom, sú výborné i za studena s chlebom, vhodné na večeru, na pikniky aj ako pohostenie, doplnené čerstvou zeleninou.