Fašírky (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Kto by nepoznal tento recept? Staré, dobré, osvedčené fašírky, klasické jedlo, ktoré nikdy nesklame, zachráni a zasýti.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 80 -90 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som dala mleté mäso, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
  2. Pridala som majorán a prelisovaný cesnak.
  3. Pridala som jedno vajce,...
  4. vo vode namočenú a vytlačenú staršiu žemľu,..
  5. ...strúhanku na zahustenie.
  6. Všetko som dobre zmiešala do tvarovateľnej hmoty a nechala som 1 hodinu v chladničke odpočinúť, aby sa dobre prepojil chute.
  7. Zo zmesi som vytvarovala guľky, sploštila som ich dlaňou na fašírky a obalila v strúhanke.
  8. Fašírky som opražila v rozohriatom oleji /stredný plameň/ z oboch strán do červena - cca 4 -5 minút.
  9. Pdávala som horúce s pretláčanými zemiakmi so šalátom, sú výborné i za studena s chlebom, vhodné na večeru, na pikniky aj ako pohostenie, doplnené čerstvou zeleninou.