Fašiangové šišky

fitcookerka - fotkafitcookerka, 28. februára 2019 17:34
Ďalšie recepty »

Ahojte, Varecháči! Fašiangy sa blížia a preto som si dnes povedala, že si pripravím tieto výborné šišky, ktoré mi pripomínajú detstvo u starej mamy. Dúfam, že si môj recept zamilujete.

Suroviny

400 g
42 g
3 dcl
2 PL
2 ks
štipka
50 g
2 PL
na praženie
na posypanie
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z 1 dcl vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások.

  2. 2

    K múke si prilejeme pripravený kvások. Do zmesi pridáme žĺtky, cukor, štipku soli, maslo, zvyšné mlieko, rum, citrónovú kôru a všetko poriadne premiesime.

  3. 3

    Pripravené cesto, necháme nakysnúť na teplom mieste. Keď cesto zdvojnásobí svoju veľkosť, vyberieme ho na vymúčenú dosku. Cesto povaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré ešte necháme pod utierkou 10 minút podkysnúť. Do koliesok si následne urobíme prstom priehlbinku.

  4. 4

    Kolieska vkladáme do rozhriateho oleja priehlbinkou nadol. Pečieme z oboch strán do zlatista. Na záver pridáme džem a posypeme práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť ! :)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist