Foto: fitcookerka
Ahojte, Varecháči! Fašiangy sa blížia a preto som si dnes povedala, že si pripravím tieto výborné šišky, ktoré mi pripomínajú detstvo u starej mamy. Dúfam, že Zobraziť celý popisAhojte, Varecháči! Fašiangy sa blížia a preto som si dnes povedala, že si pripravím tieto výborné šišky, ktoré mi pripomínajú detstvo u starej mamy. Dúfam, že si môj recept zamilujete.
Postup
-
1
Z 1 dcl vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások.
- 2
K múke si prilejeme pripravený kvások. Do zmesi pridáme žĺtky, cukor, štipku soli, maslo, zvyšné mlieko, rum, citrónovú kôru a všetko poriadne premiesime.
- 3
Pripravené cesto, necháme nakysnúť na teplom mieste. Keď cesto zdvojnásobí svoju veľkosť, vyberieme ho na vymúčenú dosku. Cesto povaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré ešte necháme pod utierkou 10 minút podkysnúť. Do koliesok si následne urobíme prstom priehlbinku.
- 4
Kolieska vkladáme do rozhriateho oleja priehlbinkou nadol. Pečieme z oboch strán do zlatista. Na záver pridáme džem a posypeme práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť ! :)
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
My sme doma robili plneneé lekvarom, t.z. na predznačené koliesko v ceste sa dá KL lekváru a prikryje sa druhým kolieskom a spolu sa znovu vykroja.
Narobila si mi chute, sú pekné.