Šišky
	        Fašiangové šišky 
	        Autor receptu: fitcookerka
	         
	        
	        Ahojte, Varecháči!
Fašiangy sa blížia a preto som si dnes povedala, že si 
pripravím tieto výborné šišky, ktoré mi pripomínajú 
detstvo u starej mamy.
Dúfam, že si môj recept zamilujete.
Postup
- Z 1 dcl vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások.
 - K múke si prilejeme pripravený kvások. Do zmesi pridáme žĺtky, cukor, štipku soli, maslo, zvyšné mlieko, rum, citrónovú kôru a všetko poriadne premiesime.
 - Pripravené cesto, necháme nakysnúť na teplom mieste. Keď cesto zdvojnásobí svoju veľkosť, vyberieme ho na vymúčenú dosku. Cesto povaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré ešte necháme pod utierkou 10 minút podkysnúť. Do koliesok si následne urobíme prstom priehlbinku.
 - Kolieska vkladáme do rozhriateho oleja priehlbinkou nadol. Pečieme z oboch strán do zlatista.
Na záver pridáme džem a posypeme práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť ! :)