Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami

brambora - fotkabrambora, 20. februára 2015
Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami
Foto: brambora

Superrýchly, chutný recept. Moje druhé "ja" malo nutkanie tam dať aj domácu údenú slaninku, ale držala som sa viacmenej pôvodného receptu, ktorý som našla v letáku.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
140 g
100 g
4 strúčiky
150 g
180 ml
1 PL
140 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Kým sa varia, stihneme pripraviť "omáčku".

  2. 2

    Do rozohriatej hlbšej panvice, woku si dáme olivový olej a 1PL masla. Pridáme nasekaný cesnak, opražíme len chvíločku, aby nezhnedol. Následne pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať. Primiešame paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a necháme dve minútky bublať. Pridáme horúci zeleninový vývar a dusíme.

  3. 3

    Omáčku stiahneme z ohňa, pridáme nakrájané špenátové listy, uvarené cestoviny. Dáme späť na plameň a už len prehrejeme. Na záver pridáme nakrájaný syr na kocky a premiešame.

    Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami - obrázok 3
  4. 4

    Ako ozdobu použijeme petržlenovú vňať.

    Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami - obrázok 4
  5. 5

    Bola som milo prekvapená chuťou cestovín. Ešte som nejedla kombináciu rajčín a špenátu, ale bolo to viac ako výborné. A ešte k tomu je to rýchle, šťavnaté a finančne zvládnuteľné. ;-) Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mariamka
fajne,, ja teraz santim na tom woku, tak, ak dovolis, sa inspirujem, aky syr si dala? ci sa ma roztopit ci len tak tvarit? :)
katka78
@brambora pekne si navarila, cestoviny sú veľmi vďačné, dajú sa pripraviť na milión spôsobov a za krátky čas. U nás boli pred chvíľou na večeru.
brambora
dakujem velmi pekne za komentare. potesili.
@mariamka ja som pouzila goudu, ale oficialne tam mal ist balkansky syr. ;-) ono sa to tam vlozi len na zaver, takze len tak, aby si mala do coho zahryznut. :D mne sa trosku aj tahal, ale balkan sa asi nebude tahat.
jerica
@brambora jednoduché, pritom chutné, to sa veru neodmieta, hlavne , že tam nie je salám či iná udenina. Určite si to spravím, okrem špenátu , všetky suroviny mám. Pretlak z mojich rajčín a cesnak tiež :-) :-)
havino
pekne @brambora , moj typ jedla, takéto môžem a chcem. Dostala som pol kila sušených paradajok z Talianska, nie v oleji, takto ich prihadzujem k cestovinám tiež. Špenát nie je problém, nemyslím, že chuťou by zavadzial, je skôr pre oko a to sa ráta. No ale dobre si spravila s iným syrom, balkánsky by mi tam vôbec nepasoval, mne osobne myslím. Pekná fotka.
marienka44
@Brambora , sušené rajčiny v oleji alebo len same si použila?
Ja kupujem na váhu pri pulte v Kauflande a sú v oleji. Podobné varil aj Ital v kuchyni (myslím na Nove). :-)
afataga
presne z toho letaku som to chcela varit v piatok aj ja, nakoniec som urobila trochu inak, nabuduce skusim toto, krasne to mas, len ten pretlak ma tam akosi máta :-), ak dam, tak isto menej
brambora
@marienka44 použila som v oleji sušené paradajky, ale olej z nich som tam nedala.
@afataga no boli fakt skvelé, ten rajcinovy pretlak bol tak 2PL, tak myslím, že to nebolo príliš. Potom daj foto. ;-)
evanaaa
Práve dnes som leták aj s receptami pozerala a hútala......

Zaujímavé video z archívu TV Varecha