Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou

martinis - fotkamartinis, 21. decembra 2013
Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Foto: martinis

Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma, zaujímavá štruktúra a jedinečná chuť sú atribútmi, ktoré ju Zobraziť celý popisByvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma, zaujímavá štruktúra a jedinečná chuť sú atribútmi, ktoré ju dokonale spájajú s grilovanou paprikou, cherry paradajkami a kaparami v tomto talianskom jedle :)

1
porcia
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  ks
1 hrnček
 (veľmi jemne natrhaná)
8  ks (poprekrajovaných)
1 strúčik (najemno nasekaný)
1 lyžica (prepláchnuté)
1/2  čl
2  stonky (či mäta)
2  pl + na pokvapkanie
štipka




Postup

  1. 1

    Zo všetkého najskôr zapneme gril a necháme ho rozohriať na vysokú teplotu. Papriku umyjeme, osušíme a položíme na platňu horúceho grilu, často otáčame kým nezmäkne a nemá čierne fľaky - pár minút to potrvá. Do misy vložíme nakrájané cherry paradajky, najemno nakrájaný cesnak, lyžicu kapár, lístky z dvoch stoniek mäty či bazalky a pol lyžičky citrónovej kôry.

  2. 2

    Teraz je čas na hlavnú rolu jedla - byvoliu mozzarellu. Zlejeme ju z nálevu a zľahka portháme do misy. Okoreníme mletým čiernym korením, pridáme dve lyžica extra panenského olivového oleja a postavíme vodu na cestoviny, ktoré necháme uvariť.

    Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým ugrilovanú papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame na prúžky. Vložíme do misy a scedíme cestoviny, ktoré taktiež pridáme k mozzarelle a zelenine. Osolíme štipkou soli, dobre premiešame a servírujeme pokvapkané olivovým olejom :)

    Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou - obrázok 3
  4. 4

    Byvolia mozzarella nie je práve najlacnejšou záležitosťou, čoho príčinou je jej poctivá rodinná príprava v Taliansku. Tú svoju som kúpil v Tescu, bola vyrobená v rodine Mandara v južnom Taliansku. Vyrobená je z toho najlepšieho plnotučného mlieka vodného byvola, a oproti klasickej mozzarelle má tuhšiu kôrku, ale mäkšie vnútro, jemnejšiu štruktúru a hlavne vôňu trochu pripomíňajúcu kozí syr. Mozzarella di Bufala Campana je chránené označenie , takže ak budete hľadať skutočne výnimočný syr, rozhodne vyskúšajte túto juhotaliansku delikatesu označenú práve takto.

    Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
bomba, 100 bodov, ziaris tu ako diamant medzi tym cukrom :-)
martinis
To je ale veľkolepé prirovnanie, vďaka @afataga :-)) Sledujem, že sa skutočne s blížiacim Štedrým dňom zmenšuje počet receptov na jedlá, ktoré nie sú zákuskami, tak sa snažím o aspoň malé oživenie :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia