Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Autor receptu: martinis
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná
aróma, zaujímavá štruktúra a jedinečná chuť sú atribútmi, ktoré ju dokonale spájajú s
grilovanou paprikou, cherry paradajkami a kaparami v tomto talianskom jedle :)
1 porcia |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo všetkého najskôr zapneme gril a necháme ho rozohriať na vysokú teplotu. Papriku umyjeme, osušíme a položíme na platňu horúceho grilu, často otáčame kým nezmäkne a nemá čierne fľaky - pár minút to potrvá.
Do misy vložíme nakrájané cherry paradajky, najemno nakrájaný cesnak, lyžicu kapár, lístky z dvoch stoniek mäty či bazalky a pol lyžičky citrónovej kôry.
- Teraz je čas na hlavnú rolu jedla - byvoliu mozzarellu. Zlejeme ju z nálevu a zľahka portháme do misy. Okoreníme mletým čiernym korením, pridáme dve lyžica extra panenského olivového oleja a postavíme vodu na cestoviny, ktoré necháme uvariť.
- Medzitým ugrilovanú papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame na prúžky. Vložíme do misy a scedíme cestoviny, ktoré taktiež pridáme k mozzarelle a zelenine. Osolíme štipkou soli, dobre premiešame a servírujeme pokvapkané olivovým olejom :)
- Byvolia mozzarella nie je práve najlacnejšou záležitosťou, čoho príčinou je jej poctivá rodinná príprava v Taliansku. Tú svoju som kúpil v Tescu, bola vyrobená v rodine Mandara v južnom Taliansku. Vyrobená je z toho najlepšieho plnotučného mlieka vodného byvola, a oproti klasickej mozzarelle má tuhšiu kôrku, ale mäkšie vnútro, jemnejšiu štruktúru a hlavne vôňu trochu pripomíňajúcu kozí syr. Mozzarella di Bufala Campana je chránené označenie , takže ak budete hľadať skutočne výnimočný syr, rozhodne vyskúšajte túto juhotaliansku delikatesu označenú práve takto.