Farebné kuracie prsia
Autor receptu: mayki
Toto jedlo povazujem za minutku ktora nepotrebuje vela surovin a velmi chuti mojej
rodine.
4 porcie |
15 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- kuracie prsia pokrajame na rezne,ktore jemne naklepeme.Z oboch stran ich ochutime argentinskym korenym a nechame odstat cca 15min.na tanieri.
- medzi tym si očistime mrkvu ktoru nastruhame na hrubom struhadle.po odstati a nasiaknuti reznou korenim si rozpalime olej(ja pouzivam olivovi ) na ktorom prudko opecieme rezne z oboch stran.Rezne neopekame viac ako 1min.opekame len tolko aby sa nam rezne zatiahli a dnu ostali take surove.Opečene rezne odložime na tepli tanier .
- Na panvici zhlbšim dnom si rozpustime maslo.Pozor maslo nesmie po okrajoch obharať. Pridame na jemno nakrajanu cibulu,ktoru orestujame.Dalej nastruhanu mrkvu, trochu soli (zo solou opatrne) a grilovacie korenie na zeleninu.Premiesame pridame rezne,ktore podleje vyvarom a dusime kym sa štava neodpari.šťavu už nezahusťujeme. Rezne podavame z ryžou alebo varenimi zemiakmi. Dobrú chuť.