Farebná omeleta (fotorecept)

Autor receptu: lenkapalenka

vajíčka sa dajú pripraviť na milión spôsobov, tento je jeden z mojich najobľúbenejších, ..... pomerne rýchla večera, plnka sa dá rôzne kombinovať podľa chuti

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. pripravíme si všetky suroviny
  2. na troške oleji si opražíme slaninku (ak je mastnejšia nepotrebujeme žiaden olej), pridáme trošku cibuľky a cesnak
  3. potom pridáme nakrájanú paradajku a uhorku, osolíme a okoreníme (so soľou opatrnejšie, slaninka je dosť slaná), zelenina pustí šťavu a v nej podusíme do mäkka ... plnku by sme týmto mali hotovú, celá je jemne prevoňaná slaninkou, takže sa tešíme, lebo dobrá slanina nemôže byť nikdy zlá! :-)
  4. ideme na omeletu, je to krátky proces a pritom taká veda! :-) ... rozmiešame si vajíčka, osolíme a okoreníme (neprešľahaváme len jemne premiešame, aby bola pekne nadýchaná) :-)
  5. základom omelety je poriadne rozpálený olej
  6. nalejeme vajíčka, ak máme dostatočne rozpálenú panvicu môžeme zhasnúť oheň
  7. omeletu nikdy neprevraciame na druhú stranu!!! - nechceme predsa sušené vajíčka :-), ak je trošku prichytený spodok posunieme omeletu od kraja do stredu a do vzniknutého priestoru prelejeme tekuté vajíčka naklonením panvice
  8. takto vyzerá hotová omeleta
  9. na polovicu vysypeme pripravenú plnku a preložíme
  10. servírujeme, na vrch som ešte nakrájala kúsok balkánskeho syra ... dobrú chuť :-P