Farebná omeleta (fotorecept)
Autor receptu: lenkapalenka
vajíčka sa dajú pripraviť na milión spôsobov, tento je jeden z mojich najobľúbenejších, .....
pomerne rýchla večera, plnka sa dá rôzne kombinovať podľa chuti
Postup
- pripravíme si všetky suroviny
- na troške oleji si opražíme slaninku (ak je mastnejšia nepotrebujeme žiaden olej), pridáme trošku cibuľky a cesnak
- potom pridáme nakrájanú paradajku a uhorku, osolíme a okoreníme (so soľou opatrnejšie, slaninka je dosť slaná), zelenina pustí šťavu a v nej podusíme do mäkka ... plnku by sme týmto mali hotovú, celá je jemne prevoňaná slaninkou, takže sa tešíme, lebo dobrá slanina nemôže byť nikdy zlá! :-)
- ideme na omeletu, je to krátky proces a pritom taká veda! :-) ... rozmiešame si vajíčka, osolíme a okoreníme (neprešľahaváme len jemne premiešame, aby bola pekne nadýchaná) :-)
- základom omelety je poriadne rozpálený olej
- nalejeme vajíčka, ak máme dostatočne rozpálenú panvicu môžeme zhasnúť oheň
- omeletu nikdy neprevraciame na druhú stranu!!! - nechceme predsa sušené vajíčka :-), ak je trošku prichytený spodok posunieme omeletu od kraja do stredu a do vzniknutého priestoru prelejeme tekuté vajíčka naklonením panvice
- takto vyzerá hotová omeleta
- na polovicu vysypeme pripravenú plnku a preložíme
- servírujeme, na vrch som ešte nakrájala kúsok balkánskeho syra ... dobrú chuť :-P