Fánky z rúry

mia2404 - fotkamia2404, 14. februára 2012
Fánky z rúry
Foto: mia2404

Suroviny

400 g
250 g
250  (1 kelímok) ml
1 ks
 -štipka
  al. práškový cukor




Postup

  1. 1

    Múku, heru,kyslú smotanu , žltok, a štipku soli vypracovať -odložiť do chladničky na pár hodín. Potom nakrájať (aj v strede urobiť zárez), obaliť s cukrom , dať na plech vyložený papierom na pečenie a piecť na 190-200 st. asi 12 min.

    Fánky z rúry - obrázok 1

Diskusia k receptu

betty21
Rada som tomuto recepty. Fánky mám rada, ale vadí mito vyprážanie, ďakujem za nápad :)
pacik
Toto potešilo aj mňa, tiež nemusím vyprážané :-)
sairaam
Veľmi pekne ďakujem za tento recept. Máme radi fánky, len nám prekáža ak sa musia vyprážať. Tak ma potešilo že Tvoje sú pečené. Budem robiť podľa Teba.
mia2404
Som rada že sa vám páči recept , aj ja som to dostala od maminej sestry a som spokojná maximálne (doteraz som fánky nerobila kvoli tomu že stále boli nasiaknuté olejom)
mia2404
elisticka: vyskúšam aj tvoju verziu nabudúce :-)
hubata
No super: netreba toľko oleja, stáť pri šporáku. Že nám to nenapadlo skôr ....... alebo naše prababky. Už aj to idem uložiť, nech nabudúce nehľadám kade-tade. A ak sa budú zdať málo mastné tak sa ľahko pokropa maslom a bastafidli. Vďaka nie za receptík, ale za dobrý nápad!
afataga
receptik sa mi paci, len sa chcem opytat, co sa stane, ak dam miesto hery maslo, nemam rada tie umele tuky
mia2404
afataga: ja si myslím že kludne tam može ísť aj maslo
sovka62
Už tu boli a vyskúšala som ich. Je pravda, že neboli vysmážané, ale mastné boli dosť aj tak. Veď si len porovnajte pomer tuku a múky. Skrátka fánky, či už upečené alebo vypražené nie sú pre tých čo sa chcú stravovať zdravo, alebo nebodaj chudnúť. Lebo jedno je isté, jedny i druhé sú také chutné, že určite nezjete jednu.
an3da
Kľudne môže ísť aj bravčová masť, po najnovšom je vraj zdravšia
ako olej.
afataga
an3da jasne ze mast, to ma nenapadlo, dik, uz zopar rokov vyprazam na masti a ani to tak nesmrdi ako ten prepaleny olej, tie nase babky neboli na hlavu padnute :-)
an3da
My sme vyrastali na domácom chlebe potrietom masťou, posolenom
a posypanom červenou mletou paprikou, to nám bývala desiata
alebo olovrant. Aj u vás na Slovensku sa to jedlo?
Druhá, sladká obmena: kedˇ bol chlieb starší, trochu sa pokropil
vodou a pocukril cukrom.
No a jedli sme aj lekvárový a paštékový chlebíček...
tetuska
robila som vyprážané, skúsim aj tieto, uvidím rozdiel a uprednostním tie, ktoré najviac chutia... jesť by sa malo všetko, takže raz za čas aj vyprážané nezaškodí...
79bobek
skusala som vcera tie pecene a su vyborne.nie su take sladke.dakujem za recept.rychlo sa spapali.
ajkat
Super, sú výborné. Robila som ich tento víkend a všetkým chutili. A boli dokonca z bezlepkovej múky:) Dakujem za výborný recept
valeria21
Ja som pred chvilou urobila cesto a dala do chladnicky,ale sa mi zdalo take dost mákke.Urobila som niekde chybu?Vsetko som dala tak,ako sa tu pise.vdaka.
mia2404
@valeria21 : cesto nebude úplne tuhé , ale ked sa ti zdá moc mäkké skús tam pridať ešte múku ( možno to závisí aj od múky), dúfam že sa ti podaria :-)
monus36
Sú DOKONALÉ a nie sú mastné! Ja som miesto Hery dala maslo! TREBA UPIECŤ!! NEOBANUJETE! <3




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia