Fánky z rúry

mia2404 - fotkamia2404, 14. februára 2012
Fánky z rúry
Foto: mia2404

Suroviny

400 g
250 g
250  (1 kelímok) ml
1 ks
 -štipka
  al. práškový cukor

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, heru,kyslú smotanu , žltok, a štipku soli vypracovať -odložiť do chladničky na pár hodín. Potom nakrájať (aj v strede urobiť zárez), obaliť s cukrom , dať na plech vyložený papierom na pečenie a piecť na 190-200 st. asi 12 min.

    Fánky z rúry - obrázok 1

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Veľmi pekne ďakujem za tento recept. Máme radi fánky, len nám prekáža ak sa musia vyprážať. Tak ma potešilo že Tvoje sú pečené. Budem robiť podľa Teba.
Som rada že sa vám páči recept , aj ja som to dostala od maminej sestry a som spokojná maximálne (doteraz som fánky nerobila kvoli tomu že stále boli nasiaknuté olejom)
No super: netreba toľko oleja, stáť pri šporáku. Že nám to nenapadlo skôr ....... alebo naše prababky. Už aj to idem uložiť, nech nabudúce nehľadám kade-tade. A ak sa budú zdať málo mastné tak sa ľahko pokropa maslom a bastafidli. Vďaka nie za receptík, ale za dobrý nápad!
Už tu boli a vyskúšala som ich. Je pravda, že neboli vysmážané, ale mastné boli dosť aj tak. Veď si len porovnajte pomer tuku a múky. Skrátka fánky, či už upečené alebo vypražené nie sú pre tých čo sa chcú stravovať zdravo, alebo nebodaj chudnúť. Lebo jedno je isté, jedny i druhé sú také chutné, že určite nezjete jednu.
an3da jasne ze mast, to ma nenapadlo, dik, uz zopar rokov vyprazam na masti a ani to tak nesmrdi ako ten prepaleny olej, tie nase babky neboli na hlavu padnute :-)
My sme vyrastali na domácom chlebe potrietom masťou, posolenom
a posypanom červenou mletou paprikou, to nám bývala desiata
alebo olovrant. Aj u vás na Slovensku sa to jedlo?
Druhá, sladká obmena: kedˇ bol chlieb starší, trochu sa pokropil
vodou a pocukril cukrom.
No a jedli sme aj lekvárový a paštékový chlebíček...
robila som vyprážané, skúsim aj tieto, uvidím rozdiel a uprednostním tie, ktoré najviac chutia... jesť by sa malo všetko, takže raz za čas aj vyprážané nezaškodí...
Super, sú výborné. Robila som ich tento víkend a všetkým chutili. A boli dokonca z bezlepkovej múky:) Dakujem za výborný recept
Ja som pred chvilou urobila cesto a dala do chladnicky,ale sa mi zdalo take dost mákke.Urobila som niekde chybu?Vsetko som dala tak,ako sa tu pise.vdaka.

Pridaj komentár k receptu: