Fánky som robila už veľakrát, ale tieto sa mi osvedčili najlepšie. Sú krehké a sú ako bublinka. Obalené vo vanilkom cukre prevoňajú celú kuchyňu.
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z uvedených surovín zmiesime dve cestá. Prvé bez tuku s pivom a mliekom. A maslová kocka bude druhé cesto. Pivové cesto vyvaľkáme, položíme na neho kocku z maslového cesta, zložíme a spolu prevaľkáme ako keď sa robí lístkové cesto. Toto všetko prekladáme a prevaľkáme 3 x po polhodine.
- 2
Po poslednom prevaľkaní cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 - 5 mm a nakrájame štvorčeky. Tie v strede dvakrát šikmo nakrojíme a v horúcom oleji vysmážame. Hotové fánky obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu