Fánky som robila už veľakrát, ale tieto sa mi osvedčili najlepšie. Sú krehké a sú ako bublinka. Obalené vo vanilkom cukre prevoňajú celú kuchyňu.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

40 Dg
1 celé
1 dl
1 dl
 podľa chuti
 podľa chuti
Maslová kocka:
10 Dg
10 Dg
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín zmiesime dve cestá. Prvé bez tuku s pivom a mliekom. A maslová kocka bude druhé cesto. Pivové cesto vyvaľkáme, položíme na neho kocku z maslového cesta, zložíme a spolu prevaľkáme ako keď sa robí lístkové cesto. Toto všetko prekladáme a prevaľkáme 3 x po polhodine.

  2. 2

    Po poslednom prevaľkaní cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 - 5 mm a nakrájame štvorčeky. Tie v strede dvakrát šikmo nakrojíme a v horúcom oleji vysmážame. Hotové fánky obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.

Diskusia k receptu

jeka
zbierám receptíky na fánky tak si ukladám aj tento,dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia