Fánky

Autor receptu: kucharka100

Fánky som robila už veľakrát, ale tieto sa mi osvedčili najlepšie. Sú krehké a sú ako bublinka. Obalené vo vanilkom cukre prevoňajú celú kuchyňu.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín zmiesime dve cestá. Prvé bez tuku s pivom a mliekom. A maslová kocka bude druhé cesto. Pivové cesto vyvaľkáme, položíme na neho kocku z maslového cesta, zložíme a spolu prevaľkáme ako keď sa robí lístkové cesto. Toto všetko prekladáme a prevaľkáme 3 x po polhodine.
  2. Po poslednom prevaľkaní cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 - 5 mm a nakrájame štvorčeky. Tie v strede dvakrát šikmo nakrojíme a v horúcom oleji vysmážame. Hotové fánky obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.