Krémový zákusok
Falošný krémeš
Autor receptu: lemonova
Rýchla jednoduchšia verzia, ktorú robievame doma radi a hneď sa zje :-)
15 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Z mlieka a Zlatého klasu uvarte puding, do ktorého pridáte vanilkové cukry, vanilku a kryštálový cukor. Keď puding zovrie, ešte za horúca pridajte maslo a dobre ho spojte. Odložte na chladné miesto, neodporúčam však do chladničky - ideálne je prikryť ho potravinárskou fóliou a dať do špajze, aby krém nestuhol príliš, iba vychladol na izbovú teplotu.
- Chladené lístkové cesto (polotovar) jemne rozvaľkajte na veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie. Jemne ho rozrežte radielkom na štvorčeky o rozmere cca 8 cm (samozrejme, pomer dajte, aký chcete), popichajte vidličkou a potrite bielkom. Pečte cca 15 min pri teplote 200 °C. Nechajte vychladnúť.
- Každý štvorček (ktorý sa pečením nafúkne) rozrežte uprostred, naplňte krémom a šľahačkou vyšľahanou zo smotany, stužovača a práškového cukru. Napokon môžete koláčik posypať práškovým cukrom, to už závisí od vás. Dobrú chuť :-)