Krémový zákusok

Falošný krémeš

Autor receptu: lemonova

Rýchla jednoduchšia verzia, ktorú robievame doma radi a hneď sa zje :-)

15
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka a Zlatého klasu uvarte puding, do ktorého pridáte vanilkové cukry, vanilku a kryštálový cukor. Keď puding zovrie, ešte za horúca pridajte maslo a dobre ho spojte. Odložte na chladné miesto, neodporúčam však do chladničky - ideálne je prikryť ho potravinárskou fóliou a dať do špajze, aby krém nestuhol príliš, iba vychladol na izbovú teplotu.
  2. Chladené lístkové cesto (polotovar) jemne rozvaľkajte na veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie. Jemne ho rozrežte radielkom na štvorčeky o rozmere cca 8 cm (samozrejme, pomer dajte, aký chcete), popichajte vidličkou a potrite bielkom. Pečte cca 15 min pri teplote 200 °C. Nechajte vychladnúť.
  3. Každý štvorček (ktorý sa pečením nafúkne) rozrežte uprostred, naplňte krémom a šľahačkou vyšľahanou zo smotany, stužovača a práškového cukru. Napokon môžete koláčik posypať práškovým cukrom, to už závisí od vás. Dobrú chuť :-)