Zjedením tejto polievky dostanete do tela extra dávku cesnaku. Ale chuť je lahodná, pretože je varená v mlieku a cesnak pri varení nie je roztlačený, ale v celku.. Naozaj treba tri celé hlavičky cesnaku...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
60 g (na dusenie) |
|
3 celé hlavičky |
|
2 menšie |
|
0,5 l |
|
0,5 l (alebo voda) |
|
5 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ošúpeme si cesnak, cibuľu nakrájame nadrobno, očistené zemiaky nakrájame na drobné kocky.
-
2
Roztopíme maslo.
-
3
Celé strúčiky cesnaku popražíme na masle- tak 2-3 minúty.
-
4
Pridáme cibuľu, zasa pražíme 2-3 minúty.
-
5
Pridáme zemiaky, zalejeme mliekom a vývarom. Varíme do zmäknutia zemiakov.
-
6
Pridáme majoránku.
-
7
Polievku rozmixujeme do hladka.
-
8
Polievku dochutíme soľou a korením, ak je príliš hustá, zriedime ju mliekom- v tom prípade ju ešte necháme prejsť varom.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
z tejto sutaze ziskavam celkom zaujumave kombinacie polievok.