Banánové muffiny
Banánové muffiny

Expresné voňavé banánové muffiny s malinami fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 25. marca 2020
Expresné voňavé banánové muffiny s malinami (fotorecept)
Foto: siuuu

Tieto mufffiny sú moje asi úplne najobľúbenejšie. Sú rýchlo hotové, nevyžadujú veľa surovín, rozvoňajú celú kuchyňu a sú výborné. Robím ich vtedy, keď Zobraziť celý popisTieto mufffiny sú moje asi úplne najobľúbenejšie. Sú rýchlo hotové, nevyžadujú veľa surovín, rozvoňajú celú kuchyňu a sú výborné. Robím ich vtedy, keď potrebujem minúť prezreté banány, ktoré už nikto nechce jesť. Príprava slabých 15 minút + pečenie. A nepotrebujete žiadny robot - stačí vidlička a dve misky.

6/12
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
80 g rozpustené
1 ks
140 g neochutený hustý
1 ČL
1-3 PL (alebo hnedý)
1 štipka
150 g (pšeničná alebo špaldová)
1 ČL
podľa chuti (maliny, ríbezle, čučoriedky - čerstvé alebo mrazené)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, ktoré rozdelíme na mokré a suché.

    Expresné voňavé banánové muffiny s malinami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jednej mise zmiešame popučené banány, roztopené maslo, biely jogurt, vajce a vanilkový extrakt - dobre prešľaháme vidličkou.

    Expresné voňavé banánové muffiny s malinami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V druhej mise zmiešame suché suroviny - múku, cukor, sódu bicarbonu, soľ.

    Expresné voňavé banánové muffiny s malinami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do mokrej zmesi postupne asi na 3-4x pridáme suchú zmes a vidličkou zľahka premiešame. Zmes musí byť taká nafufňaná, pri premiešavaní až počujete pufkať bubliny. Neodporúčam robiť v robote alebo ručným mixérom - cesto bude ubité a muffiny nebudú nadýchané.

    Expresné voňavé banánové muffiny s malinami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozdelíme do formičiek - z tejto dávky vyjde 12 kusov klasických muffinov robených v plechu na muffiny, do ktorého povkladám papierové košíčky alebo 6 veľkých muffinov vo veľkých košíčkoch. Košíčky plníme cestom do 2/3 - cesto pečením narastie. Keď mám cesto v košíčkoch, jemne povtláčam drobné ovocie - zvyčajne používam mrazené alebo čerstvé maliny a čučoriedky, výborné sú aj černice alebo ríbezle. Niekedy do každého košíčka vtlačím aj kúsok čokolády - podľa chuti a zásob.

    Expresné voňavé banánové muffiny s malinami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 25 - 30 minút. Treba skúsiť špajľou. Po upečení jemne poprášime práškovým cukrom a odložíme na bezpečné miesto, pretože hrozí, že zmiznú ešte teplé rýchlosťou blesku.

    Expresné voňavé banánové muffiny s malinami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    .. a tu sú v klasickej verzii v papierových košíčkoch, pečené v muffinovej forme.

    Expresné voňavé banánové muffiny s malinami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerajú veľmi pekne a chutne a veľmi rada vyskúšam. Vďaka za recept a pozdravujem v tomto náročnom čase. Zostaň zdravá.
1x siuuu
babidka
@smejkad (26.3.2020 06:24)

Ja som v nedelu skusala, ale nedoporucujem. Ked som upiekla ako muffinky, tak boli vyborne. Kolac bol v strede akoby nedopeceny, hoci po okrajoch uz bol az prepeceny.Davala som piect do okruhlej formy s priemerom 24 cm. Cesta bolo akurat, ani malo ani vela .Asi som to mala dat radsej do dvoch foriem na srnci chrbat alebo do babovkovej formy .Ten stred bol jednoducho nedopeceny.
1x siuuu
siuuu
@babidka (2.4.2020 16:28)

Ďakujem za vyskúšanie vo forme koláča a za poznatky z pečenia, aspoň budeme vedieť do budúcnosti. Ja najradšej robím ako muffiny, pretože každý má svoju porciu a netreba nič krájať.
marienka44
Teaz upečené chladnú. Do cesta som pichla suš. brusnice, mrazené čučoriedky a maliny a navrch podrvená 95-ná horká čokoláda.


marienka44
Práve sa dopiekli a chladnú. Do cesta som pichla suš. brusnice, mrazené čučoriedky a maliny a navrch trochu podrvenej 95-nej horkej čokolády
1x siuuu
beatacsontosova
ked sa snubi chut na nieco sladke + prezrete banany + malo casu na pecenie tak vzniknu muffiny. musim priznat, bola som trosku skepticka ked som ich davala do formiciek, cesto sa mi zdalo dost huste oproti tomu co robievam zvycajne, ALE po upeceni su famozne! neskutocne jemnucke, uz som zmlajzla 3, no dobre, 4, len tak fuklo. Dala som 3 ploche lyzice cukru a mala som cucoriedky, su akurat sladke, nic viac im netreba. dakujem za receptik!