Exotická bublanina
Autor receptu: mariana1982
Túto bublaninu som vymyslela ja podľa mojich chutí. Je rýchla a výborná.
Postup
- Suroviny musia byť vlažné, nie studené. Podľa možnosti použiť morskú soľ, vanilkový cukor, nie vanilínový, mlieko plnotučné, nie polotučné, ani trvanlivé, vajcia domáce, nie kupované, olej nejakej neutrálnej chuti napr. z hroznových jadierok. Ja používam prášok do pečiva bio, lebo mi neškodí. Kardamón dostať v bio obchode aj tú škoricu. Cejlónska je sladká a oveľa chutnejšia ako čínska náhražka predávaná bežne.
- Takže najprv zmiešame vajcia s cukrom, soľou, škoricou a kardamónom. Potom pridáme olej, zasa zamiešame, potom mlieko a zamiešame. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Všetko vylejeme na vysypaný hlboký plech, navrch naukladáme jablká na tenké plátky, podľa možnosti bio lebo tie z obchodu nemajú chuť, na to banány na kolieska, a nakoniec mandlové lupienky. Ak je cesto husté, treba lupienky zatlačiť do cesta rukami aby neprihoreli. Pečieme na 180 C.