Exotická bublanina

Autor receptu: mariana1982

Túto bublaninu som vymyslela ja podľa mojich chutí. Je rýchla a výborná.

Suroviny

Postup

  1. Suroviny musia byť vlažné, nie studené. Podľa možnosti použiť morskú soľ, vanilkový cukor, nie vanilínový, mlieko plnotučné, nie polotučné, ani trvanlivé, vajcia domáce, nie kupované, olej nejakej neutrálnej chuti napr. z hroznových jadierok. Ja používam prášok do pečiva bio, lebo mi neškodí. Kardamón dostať v bio obchode aj tú škoricu. Cejlónska je sladká a oveľa chutnejšia ako čínska náhražka predávaná bežne.
  2. Takže najprv zmiešame vajcia s cukrom, soľou, škoricou a kardamónom. Potom pridáme olej, zasa zamiešame, potom mlieko a zamiešame. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Všetko vylejeme na vysypaný hlboký plech, navrch naukladáme jablká na tenké plátky, podľa možnosti bio lebo tie z obchodu nemajú chuť, na to banány na kolieska, a nakoniec mandlové lupienky. Ak je cesto husté, treba lupienky zatlačiť do cesta rukami aby neprihoreli. Pečieme na 180 C.