Postup
-
1
Egreše zbavíme stoniek a kôstok. Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom, pridáme kúsky zmäknutého masla a vypracujeme mrvenicu. K nej pridáme 3 vajcia, citrónovú kôru a vytvoríme cesto.
- 2
Keď je cesto hladké, zabalíme ho do potravinovej fólie a najmenej na hodinu uložíme do chladničky. Odpočinuté cesto vyvaľkáme, preložíme na plech s vyšším okrajom a prepicháme vidličkou. Vložíme do rúry predhriatej na 180oC a predpečieme 15 minút.
- 3
Medzitým si pripravíme náplň: 400 g egrešov povaríme s cukrom, zmes rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito.
- 4
Zvyšné vajcia rozmixujeme so smotanou a opatrne zmiešame s egrešovou zmesou. Na predpečené cesto rovnomerne rozložíme zvyšné egreše a zalejeme ich smotanovým krémom.
- 5
Koláč pečieme ďalších asi 30 minút a po upečení ho necháme asi 15 minút chladnúť na plechu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu