Eclairs (fotorecept)

Autor receptu: iva63

Recept som objavila v jednej nemeckej kuchárskej knihe...Eclairs je cesto odpaľované... do polovice dávky som dala mokka šľahačkový krém a do druhej polovice som uvarila vanilkový krém, ktorý sa u nás používa do odpaľovaných venčekov... Ako som sa dočítala na internete Eclairs prináleží francúzom...tiež postup plnenia je odlišný od toho nemeckého-:)

25 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. do hrnca si dáme vodu, maslo a štipku soli... keď to zovrie, pridáme múku a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu, ktorá sa nám nesmie lepiť
  2. odstavíme z ohňa, preložíme do misky...necháme vychladnúť a pridávame vajcia...nie naraz! za každým dobre premiešame hákmi...vznikne nam hustá zmes
  3. zmesou naplníme sáčik a striekame na plech malé tyčinky (ja som robila 5 cm)
  4. rúru dobre rozohrejeme na 220 stupňov a pečieme 25 minút...čas si musíme sami ustriehnúť, podľa typu rúry...
  5. počas pečenia neotvárame dvierka
  6. ešte teplé prekrojíme (na obrázku je vidieť vrchný diel natretý marhuľovou glazúrou)
  7. nastriekame plnku (na obrázku je varený krém do odpaľovaných venčekov, recept som doložila k 12 bodu môjho receptu)
  8. Eclairs zlepíme a podľa pôvodného receptu z nemeckej knihy mala ísť na vrch tá marhuľová glazúra a ešte fondant!...lenže ja som mala pripravenú len glazúru a fondat sa mi minul tak som zvolila len čokopolevu -:)
  9. tieto som nepotrela z vrchu marhuľovou glazúrou, iba som ich posypala práškovým cukrom
  10. z toho istého cesta mi vyšlo aj niekoľko venčekov
  11. -:)
  12. tu je môj zdroj-:)... varený krém :z mlieka, cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, do ktorého keď vychladne pridáme vyšľahanú šľahačku-:) nevarený krém: vyšľaháme šľahačku s cukrom a pridáme jednu čajovú lyžičku instatnej kávy
  13. dobrú chuť-:)