Foto: faktja
Obľúbená súčasť nášho jedálnička, s obmieňaním ingrediencií podľa sezóny alebo stavu chladničky.:-) Niekedy ako ľahká večera s hriankami, inokedy ako príloha.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kocky, šampiňóny podľa veľkosti na 1/2 alebo 1/4.
-
2
Rozohrejeme na panvici (alebo woku) olej a opražíme cibuľku do sklovita.
-
3
Pridáme zeleninu, mierne osolíme a okoreníme, dôkladne premiešame.
-
4
Troška podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté dusíme (dynstujeme) asi 15 minút na slabom plameni.
Ale páči sa mi taká zeleninka ako príloha .
maličkú chybu.
Chýba v nej mäso... :-)))
...a táto zeleninka môže byť výborná, aj s mnohými obmenami...