Dynstuvaná zelenina (fotorecept)

Autor receptu: faktja

Obľúbená súčasť nášho jedálnička, s obmieňaním ingrediencií podľa sezóny alebo stavu chladničky.:-) Niekedy ako ľahká večera s hriankami, inokedy ako príloha.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kocky, šampiňóny podľa veľkosti na 1/2 alebo 1/4.
  2. Rozohrejeme na panvici (alebo woku) olej a opražíme cibuľku do sklovita.
  3. Pridáme zeleninu, mierne osolíme a okoreníme, dôkladne premiešame.
  4. Troška podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté dusíme (dynstujeme) asi 15 minút na slabom plameni.