Dynstuvaná zelenina (fotorecept)
Autor receptu: faktja
Obľúbená súčasť nášho jedálnička, s obmieňaním ingrediencií podľa sezóny alebo stavu chladničky.:-) Niekedy ako ľahká večera s hriankami, inokedy ako príloha.
3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kocky, šampiňóny podľa veľkosti na 1/2 alebo 1/4.
- Rozohrejeme na panvici (alebo woku) olej a opražíme cibuľku do sklovita.
- Pridáme zeleninu, mierne osolíme a okoreníme, dôkladne premiešame.
- Troška podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté dusíme (dynstujeme) asi 15 minút na slabom plameni.