Dvojfarebná maková torta
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. marca 2015
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. marca 2015

Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 120 ml |
|
| 240 g |
|
| 180 g |
|
| 1/2 bal |
|
| Plnka: | |
| 600 ml |
|
| 40 g |
|
| 1 bal |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| Poleva: | |
| 300 g |
|
| 3 pl |
|
| 2 pl |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridávame vodu, mak a múku a pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 190 °C 40 min.
- 2
Hotové upečené cesto rozrežeme pozdĺžne na dve časti. Uvaríme mlieko s Gustinom a vanilínovým cukrom. Maslo vyšlaháme spolu s už vychladnutým pudingom, prídame šťavu z limetky.
- 3
Vychladnutú prerezanú tortu naplním maslovou plnkou, boky obtrieme plnkou a obsypeme makom. Po stuhnutí torty jej povrch potrieme citrónovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








hm, taký tu už bol
*****
www.celiakia.sk/bezlepkove-produkty/muky-a-struhanky/gu...