Dvojfarebná maková torta
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. marca 2015
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
150 g |
|
120 ml |
|
240 g |
|
180 g |
|
1/2 bal |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
40 g |
|
1 bal |
|
200 g |
|
|
|
Poleva: | |
300 g |
|
3 pl |
|
2 pl |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridávame vodu, mak a múku a pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 190 °C 40 min.
- 2
Hotové upečené cesto rozrežeme pozdĺžne na dve časti. Uvaríme mlieko s Gustinom a vanilínovým cukrom. Maslo vyšlaháme spolu s už vychladnutým pudingom, prídame šťavu z limetky.
- 3
Vychladnutú prerezanú tortu naplním maslovou plnkou, boky obtrieme plnkou a obsypeme makom. Po stuhnutí torty jej povrch potrieme citrónovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
hm, taký tu už bol
*****
www.celiakia.sk/bezlepkove-produkty/muky-a-struhanky/gu...