Dvojfarebná čokoládová pena s ovocím

Martin Kovarský
šéfkuchár hotela Mercure Centrum Bratislava, 31. mája 2011
Dvojfarebná čokoládová pena s ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 (chladenie) minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
4 ks
40 g
2 g
20 g, zmes
2 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bielkov (všetko si rozdelíme na polovicu pre dva druhy čokolády) pripravíme sneh, do ktorého pridáme roztopenú čokoládu, žĺtky vymiešané s cukrom a nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu.

  2. 2

    Dobre, ale zľahka primiešame pripravený agar a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutú penu servírujeme s čerstvým ovocím, ozdobíme mätou.

Diskusia k receptu

wmajkaw
40g smotana?20g ovocie? asi chyba vsade este jedna 0 nie? :-))
cupcake
Vyzera dobre, ale gramaz ma zaraza. Do akej velkej nadoby to vylievas, ked robis z toho kocky?
vcelka
Počítam,že smotana je tam len na naviazanie surovin. Je to čokoládová pena, takže na porciu vyjde 50 g čokolády a 5 g smotany. Asi je to OK.
hubata
Joj, aké peknučké. Namiesto agar-agar môžem dať niečo iné, lebo to nepoznám a neviem to ani používať.
evanaaa
Vcelka, nedelí sa to na dve polovičky? Ty si to rozdelila na štyri. Malo by byť 20 g šľahačky na 100 g čokolády bielej a to isté na čokol. tmavú.
mili2936
Vcelka nerátala koľko bielej a koľko kakaovej hmoty, ale rozdelila to na 4, lebo je to gramáž na 4 porcie
vcelka
Presne tak, na porciu 50 g cokolady - teda by bolo 25 g bielej a 25 g hnedej.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha