Dusený karfiol na tak trochu indický spôsob
Autor receptu: sandra
Prísna diéta, ktorá mi pomáha zlepšovať moje zdravotné komplikácie ma núti každý deň vymýšľať ľahké a rýchle zeleninové jedlá. Dnes padol za obeť karfiol, a keďže varenie na vode je strašne otravné, použila som aj minimum mojich obľúbených, aj indických korenín. Indická kuchyňa ma fascinuje, a za to, že som sa mohla trochu priučiť, ako využiť indické koreniny ale aj pripravovať indické jedlá, patrí veľká vďaka našej @michsamant .
2 - 4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji som opražila kurkumu a drvenú rímsku rascu. Pridala som nakrájanú cibuľu a opražila.
- Prihodila som ružičky karfiolu a chvíľu opražila, kým sa karfiol obalil v korení a cibuli.
- Zaliala som vodou a nechala dusiť.
- Pred koncom som pridala korenie garam masala. Kúpila som ho na tržnici v bio obchode, za 1,70 Eur.
- Zaliala koksovým mliekom a premiešala.
- Na záver, kvôli chuti, som pretlačila 2 strúčiky cesnaku.
- A úplne na záver, našu slovenskú hrašku (zloženie: hrach, kukurica, sója, pšeno, sójová omáčka, soľ) na zahustenie, stačilo len trošku, pridala som aj trochu soli. tej si treba dať podľa chuti.
- Podávame s tým, čo máme k takémuto jedlu radi, výborne sa hodia placky chapaty, ale aj chrumkavý chlieb. Ja bez placiek aj prílohy, čo už... Dobrú chuť! :-D