Foto: babkamt
V týchto horúčavách bolo oberanie hrášku utrpením. No niečo som zvládla skoro ráno a niečo až večer. Už začínam zase škrečkovať a plniť mrazničku Zobraziť celý popisV týchto horúčavách bolo oberanie hrášku utrpením. No niečo som zvládla skoro ráno a niečo až večer. Už začínam zase škrečkovať a plniť mrazničku na zimu.
tepelná úprava
Postup
-
1
Obrala som štyri košíky hrášku. V kuchyni som si ho vylúpala. Vonku bolo na môj vkus nechutne teplo:-)
-
2
Tu je časť vylúpaného hrášku.
-
3
V rýchlovarnej kanvici som dala zovrieť vodu. Naliala som ju do hrnca. Do sitka som vložila asi za 3 hrste hrášku. Blanžírovala som ho 2 minúty. Natiahla som si minútky.
-
4
Zo studne som si doniesla do 2 väčších misiek ľadovú vodu. V nej hrášok prudko ochladím. Najprv ho dám do jednej misky, potom som ho vybrala a vložila do druhej misky s ľadovou vodou. Vyberiem a nechám okvapkať.
-
5
Okvapkaný hrach som dávala do plechu s čistou kuchynskou utierkou. Takto som postupovala, kým som všetok hrach neobvarila.
-
6
Uf, no už je to všetko povarené , vychladnuté, okvapkané.
-
7
Teraz už len dať hrach do sáčkov a šup s ním do mrazáku, aby som mala v zime čo vyťahovať:-) Na obrázku č.5 je vidieť, že som stihla obrať aj čučoriedky. Tiež putovali v plastových kelímkoch do mrazničky.
mne ten moj na balkone ma zatial iba prvy pokusny struk a zo tri kvietky :-)))
perfekzný recept a postup.
milá@babkamt srdečne blahoželám!!! :-)))
perfekzný recept a postup.
milá@babkamt srdečne blahoželám!!! :-)))
5*
@kimlo mi sme na tom rovnako... u nás hrach tiež vzišiel len tak ledajako... a vôbec sa mi zdá, že tohto roku to u nás na záhrade nebude nič moc :-(
@babkamt pekný recept, precízne zdokumentovaný... veď konzervovanie vyžaduje veľkú dôslednosť aby práca nevyšla nazmar...
@pusta vystihla si to presne. Je to odmena za starostlivosť, ktorú som venovala záhrade. Cením si tvoju pochvalu.
@evusik tiež preferujem mrazený hrášok pred zavareným. Zaváraný sa vraj sterilizuje aspoň 2 - 3 krát a to sa mi nechce.
Často si na ňu spomínam. Škoda, že odkedy chodí vnučka do školy, môžu prísť na návštevu len v zime. Ďakujem za pochvalu.
@izabella929 mňa odrádza pri zaváraní to, že ho musíš viac krát sterilizovať.Každý máme iné chute, to je predsa nornálne. Som rada, že sa ti moja úroda páči:-)
@aroooo Odkedy sa venujem zaváraniu, využívam k tomu môjho pomocníka - knihu Konzervovanie ovocia,zeleniny, húb, mäsa a vajec v domácnosti. Mne nevyšli uhorky. Na celom riadku mám 5 koreňov. Ani vňaťovému petrťlenu sa mi tento rok nedarí. Neviem prečo.