Dusené lesné huby na víne

Autor receptu: redakcia

23 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozpustíme 3 kl masla s olivovým olejom a keď začne maslo peniť, pridáme huby a šalotku a miešame, aby sa všetko dobre obalilo v tuku.
  2. Zmiernime plameň a huby opekáme, kým nepustia šťavu. Potom ich mierne osolíme a výdatne okoreníme.
  3. Pridáme víno a dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým huby všetko víno i vlastnú šťavu neabsorbujú.
  4. Medzitým si na panvici zohrejeme smotanu aj so šalviovými lístkami. Tesne pred varom panvicu odložíme z ohňa a zakryjeme.
  5. Precedenú, šalviou voňajúcu smotanu nalejeme do panvice s hubami a dusíme ešte asi 2 – 3 minúty, až kým zmes zhustne.
  6. Jedlo podávame veľmi teplé s tenkou hriankou a pohárom muškátového vína.