Dusené lesné huby na víne
Autor receptu: redakcia
Postup- Vo veľkej panvici rozpustíme 3 kl masla s olivovým olejom a keď začne maslo peniť, pridáme huby a šalotku a miešame, aby sa všetko dobre obalilo v tuku.
- Zmiernime plameň a huby opekáme, kým nepustia šťavu. Potom ich mierne osolíme a výdatne okoreníme.
- Pridáme víno a dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým huby všetko víno i vlastnú šťavu neabsorbujú.
- Medzitým si na panvici zohrejeme smotanu aj so šalviovými lístkami. Tesne pred varom panvicu odložíme z ohňa a zakryjeme.
- Precedenú, šalviou voňajúcu smotanu nalejeme do panvice s hubami a dusíme ešte asi 2 – 3 minúty, až kým zmes zhustne.
- Jedlo podávame veľmi teplé s tenkou hriankou a pohárom muškátového vína.
|