Dusený králik

Dusené králičie stehná s klobásou (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.

5
porcií
20 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehná osolíme, klobásu nakrájame na kolieska a cibuľu na drobno.
  2. Na masle orestujeme klobásu, ktorá pustí výbornú šťavu. Preto netreba použiť iné koreniny do varenia.
  3. Pridáme cibuľu a orestujeme.
  4. Pridáme stehná a pootáčame ich, aby sa z každej strany zatiahli.
  5. Podlejeme vodou tak, aby stehná neboli celé zaliate. Dáme vegetu a prikryté pomaly dusíme asi 2,5 hodiny. Sledujeme, aby voda nevyvrela, aby sme mali šťavu na poliatie.
  6. Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.