Dusený králik
Dusené králičie stehná s klobásou (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.
5 porcií |
20 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Stehná osolíme, klobásu nakrájame na kolieska a cibuľu na drobno.
- Na masle orestujeme klobásu, ktorá pustí výbornú šťavu. Preto netreba použiť iné koreniny do varenia.
- Pridáme cibuľu a orestujeme.
- Pridáme stehná a pootáčame ich, aby sa z každej strany zatiahli.
- Podlejeme vodou tak, aby stehná neboli celé zaliate. Dáme vegetu a prikryté pomaly dusíme asi 2,5 hodiny. Sledujeme, aby voda nevyvrela, aby sme mali šťavu na poliatie.
- Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.