Dusená pečeň

gordonko - fotkagordonko, 15. januára 2013
Dusená pečeň
Foto: gordonko

restovanú pečienku ,, môžem ,, ...ked chceš prečitaj si príspevok v zážitkoch ,,CESTA DO STOVEŽATEJ ,,

30 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg alebo hovädzia pečeň
2 - 3 ks
 alebo vegeta

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    .. umytú a odblanenú pečienku si pokrájame na kúsky ..... mam rád takú rozdrvenú v šťave ,preto trochu pečienky prebehnem mixerom

    Dusená pečeň - obrázok 1
  2. 2

    na troche oleja si speníme pokrájanú cibuli do sklovita a naňu pridáme pečeňku a pomiešame , pridáme štipku čierného korenia , lyžicu horčice a majoránku

    Dusená pečeň - obrázok 2
  3. 3

    .... podlejeme trochou vody a necháme podusiť cca 30 min. ak robíte v tlakovom hrnci stačí aj menej

    Dusená pečeň - obrázok 3
  4. 4

    ... po 30 min. skontrolujeme ,až teraz osolíme solou či vegetou - lebo by nám pečienka stvrdla a šťavu dorobíme vodou a GUSTINom a necháme prejsť varom

    Dusená pečeň - obrázok 4
  5. 5

    ..ako prílohu som zvolil dusenú ryžu zo sterilizovaným hráškom ... DOBRÚ CHUŤ

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Dusené

Diskusia k receptu

medulienka122
V sobotu som mala, ešte na mňa čaká druhá časť, čo som si nechala, už budem musieť urobiť, mám strach, či to ešte bude dobré, asi to ešte dnes urobím, robím tiež tak, ako ty, len mám obrovskú kuchtu (8 litrovú), nechce sa mi potom umývať tú opachu, tak to urobím vo voku, nevedela som, že tam ide aj horčica - skúsim s ňou. máš to o.k.
radost
@gordonko..iste poteší sa tvoja žienka-ked na stole rozvoniava tvoja fajna pečienka..
chutné jedlo-jak sa sluší-po ňom slasť je v brušku..pokoj v duši...
ešte za tým dobré pitie..
krásne je TU - na svete- naše bytie..:-)))
gordonko
@radost
moja žienka nato sere
iné jedlo vždy si berie
z navareného raz si vezme
zbytok jedla nech čert vezme

na svete je veru krásne
a Ty prestaň skladat básne
lebo zomňa kuchtíka
zaraz spravíš básníka
radost
:-)))
a ja budem si robiť -čo viem-ked chce sa mi-veršom poviem...:-)))))
ja nerobím si z receptovania vrásky...ja celý deň veršujem z lásky...
hi-hi
salinka
No vy dvaja ste ale vydarená séria:-)
Recept výborný! Varím presne tak isto, aj s horčicou, len nie som si istá, či to tak dlho dusím. To si už ani nemôžem pamätať, lebo som to naposledy robila asi tak v prvohorách. U nás to okrem mňa nikto neje:-(((
helca103
pekne si tu kontrujete básničkami - výborný recept, robievam aj ja :-)
klaura
pekne naložený tanier ... hoci bravčovú pečeň moc nemusím, z tohoto papaníčka by som si veru s radosťou dala ... :)
bambuch
Gordonko opäť exceluješ či už výborným receptíkom no a tie malé a krátke básničky...vložím si ich do krabičky,budú ako od mamičky,osladím ich láskou trošku,zamiešam vareškou drevenou,okorením bravčovou pečeňou,oblejem vínečkom červeným,čo k tomu dodať...si proste PERFEKTNÝ !!!
rybarkuchar
Tak má vyzerať porcia pre chlapa. Kde sú tie časy keď by som si ešte pridal. Paráda - ukladám.
ebaka
recept skvelý aj ja tak robím,ďakujem za spríjemnenie poéziou,rozjasnil sa mi deň o-)))
levandula
ta dlzka varenia ( 30 min. ) ma velmi udivuje, no a s tym tlakovym hrncom si ma totalne odrovnal, to je zlocin voci peceni ! dlzka dusenia, varenia.smazenia maximalne 10 min, cim dlhsie sa upravuje, tym je tvrdsia, samoyrejme s jedinou vynimkou (ale to nie je tento recept), ked sa robi pecienka CONFIT, to sa udrzuje pod bodom varu aj 4 hodiny
viera1
Podľa mňa je toto dusená pečeň,do restovanej nejde voda.
jokin
výborná klasika , ale aj ja robím maximálne 5-8 minút. Pečienku mám rád mäkú, po tak dlhej úprave síce už zmäkne, ale má pieskovou konzistenciou.
gordonko
@jokin ....ja mam rád tú sypkú konzistenciu v šťave ..... ale dost ohlasou je na čas .... ja robím tak ako som napísal , ale ak to má byť recept pre druhých radšejto ,,opravim,,
rastodvesto
Výborný recept , síce som nedal majoránku lebo som nemal , alepečienka ostala mäkká , jedine čo som zmenil že škrob som rozrobil z vodou a až tam som dal soľ. A pieskovú konzistenciu má väčšinou pečeň zo staršieho prasaťa .