Duo koláč
Foto: namarie
Výborný a jednoduchý tvarohovo-čokoládový koláč, ktorému neodoláte :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
150 g |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
1 ČL |
|
3 PL holandské |
|
Tvarohová plnka: | |
300 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Na začiatok si na miernom ohni v malom hrnci roztopíme maslo a čokoládu.
- 2
V miske na cesto rozšľaháme 4 vajcia a kryštálový cukor. Do vajíčkovej zmesi prilejeme roztopené maslo s čokoládou a metličkou poriadne vymiešame.
- 3
Do zmesi postupne primiešame polohrubú múku, prášok do pečiva, kakao, škoricu a vanilkový cukor.
- 4
Tvarohovú plnku si pripravíme v ďalšej miske vyšľahaním tvarohu, 2 vajec, práškového cukru a vanilkového cukru. Do tejto zmesi môžete kľudne pridať aj nastrúhanú bielu čokoládu :)
- 5
Keď máte všetko hotové vezmite papier na pečenie, uložte ho na plech a vylejte naň polovicu čokoládového cesta. Na prvú časť cesta pridajte lyžicou tvarohové cesto - nemusí byť po celom povrchu - ja som ho tam dávala lyžicou, tam kam som chcela :) Plnku prelejte druhou časťou čokoládového cesta. Ak vám na vrchu koláča zostanú nepokryté tvarohové časti - nevadí - bude ešte krajší :)
- 6
Rúru si predohrejte na 180 stupňov. Nakoniec vezmite drevenú špajdlu a poprechádzajte ňou v ľubovolnom smere po ceste - aby ste vytvorili pekné vzory. Koláčik dajte do rúry a pečte tak cca 30 - 35 minút. Keď je koláč upečený dajte ho minimálne na 1 - 2 hodiny do chladničky a môžete podávať :)
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem moc :)