Čokoládovo-tvarohový koláč

Duo koláč

Autor receptu: namarie

Výborný a jednoduchý tvarohovo-čokoládový koláč, ktorému neodoláte :)

10
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na začiatok si na miernom ohni v malom hrnci roztopíme maslo a čokoládu.
  2. V miske na cesto rozšľaháme 4 vajcia a kryštálový cukor. Do vajíčkovej zmesi prilejeme roztopené maslo s čokoládou a metličkou poriadne vymiešame.
  3. Do zmesi postupne primiešame polohrubú múku, prášok do pečiva, kakao, škoricu a vanilkový cukor.
  4. Tvarohovú plnku si pripravíme v ďalšej miske vyšľahaním tvarohu, 2 vajec, práškového cukru a vanilkového cukru. Do tejto zmesi môžete kľudne pridať aj nastrúhanú bielu čokoládu :)
  5. Keď máte všetko hotové vezmite papier na pečenie, uložte ho na plech a vylejte naň polovicu čokoládového cesta. Na prvú časť cesta pridajte lyžicou tvarohové cesto - nemusí byť po celom povrchu - ja som ho tam dávala lyžicou, tam kam som chcela :) Plnku prelejte druhou časťou čokoládového cesta. Ak vám na vrchu koláča zostanú nepokryté tvarohové časti - nevadí - bude ešte krajší :)
  6. Rúru si predohrejte na 180 stupňov. Nakoniec vezmite drevenú špajdlu a poprechádzajte ňou v ľubovolnom smere po ceste - aby ste vytvorili pekné vzory. Koláčik dajte do rúry a pečte tak cca 30 - 35 minút. Keď je koláč upečený dajte ho minimálne na 1 - 2 hodiny do chladničky a môžete podávať :)