Dunajské vlny fotorecept
Foto: Olinecka
Obdobie ovocia, marhúľ, broskýň je v plnom prúde a tak som sa rozhodla upiecť túto dobrotu. Nič zložité, zvládne aj začiatočník.
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g (Hera) |
|
250 g |
|
6 ks |
|
400 g |
|
1 bal. |
|
3 PL preosiate |
|
Krém: | |
400 ml (+ 3 PL) |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
2 poháre (alebo čerstvé marhule podľa potreby) |
|
(alebo nastrúhaná čokoláda na zdobenie) |
|
Čokoládová poleva: | |
|
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie na cesto.
-
2
Taktiež na krém.
-
3
Maslo a cukor vymiešame do penista postupne pridávame žĺtky, vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
-
4
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta.
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie 41x31 cm. Polovicu cesta vylejeme na pripravený plech a do druhej polovice cesta vmiešame preosiate kakao, 3 PL marhuľovej šťavy.
-
6
Na svetlé cesto rovnomerne rozotrieme tmavé cesto. Marhuľový kompót scedíme a necháme odkvapkať. Odkvapkane marhule poukladáme na vrch cesta prekrojenou stranou nahor.
-
7
Rúru predhrejeme na 220 stupňov pečieme 20-25 do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, stiahneme papier na pečenie.
-
8
Šťavu z kompótu, zlatý klas uvaríme hustý ovocný puding, ktorý necháme vychladnúť.
-
9
Maslo vymiešame do hladka po častiach spojíme s ovocným pudingom.
-
10
Pripravený krém rozotrieme na korpus.
-
11
Dokončený koláč polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme čokoládovými hoblinkami.
-
12
Možnosť výberu aj čokoládová poleva. Smotanu ohrejeme do horúca zalejeme čokoládu, ktorú si polámame na menšie kúsky, miešame kým sa nám nerozpustí. Dobru chuť.
Ďakujem .
Veď na Vareche sme,rodina.Dakujem
Ďakujem, že si veľmi úprimná.Krasny dník.
Paráda.