Marhuľový zákusok

Dunajské vlny (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Obdobie ovocia, marhúľ, broskýň je v plnom prúde a tak som sa rozhodla upiecť túto dobrotu. Nič zložité, zvládne aj začiatočník.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie na cesto.
  2. Taktiež na krém.
  3. Maslo a cukor vymiešame do penista postupne pridávame žĺtky, vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie 41x31 cm. Polovicu cesta vylejeme na pripravený plech a do druhej polovice cesta vmiešame preosiate kakao, 3 PL marhuľovej šťavy.
  6. Na svetlé cesto rovnomerne rozotrieme tmavé cesto. Marhuľový kompót scedíme a necháme odkvapkať. Odkvapkane marhule poukladáme na vrch cesta prekrojenou stranou nahor.
  7. Rúru predhrejeme na 220 stupňov pečieme 20-25 do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, stiahneme papier na pečenie.
  8. Šťavu z kompótu, zlatý klas uvaríme hustý ovocný puding, ktorý necháme vychladnúť.
  9. Maslo vymiešame do hladka po častiach spojíme s ovocným pudingom.
  10. Pripravený krém rozotrieme na korpus.
  11. Dokončený koláč polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme čokoládovými hoblinkami.
  12. Možnosť výberu aj čokoládová poleva. Smotanu ohrejeme do horúca zalejeme čokoládu, ktorú si polámame na menšie kúsky, miešame kým sa nám nerozpustí. Dobru chuť.