Dubáková polievočka

Autor receptu: jogal

Polievočku máme od starej mamy a je najobľúbenejšia môjho manžela.

8-9
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si:
  2. Najprv si dáme variť dubáky. Bez soli. Očistíme si zemiaky a pokrájame ich na malé kocky. Pridáme k hríbom. Osolíme a mierne okoreníme.
  3. Kým sa varí pripravíme si drobky. Vajce zmiešame s vodou a hubou múkou tak aby sa cesto dalo drobiť medzi prstami.
  4. Keď sú zemiaky uvarené tak na 3/4, nadrobenú cestovinu presitkujeme,
  5. a vsypeme do polievky.
  6. Za občasného premiešania uvaríme do mäkka.
  7. Z hladkej múky a oleja si pripravíme zasmažku, ktorú podlejeme studenou vodou a hneď vlejeme do polievky.
  8. Nakoniec dolejeme vody po vrch hrnca (3 litrový hrniec). Necháme chvíľočku prevrieť, asi 2 minútky.
  9. Môžme papať, aj keď najlepšia je keď postojí. Do druhého dňa super prejde chuťou a troch zhustne.