Dubáková polievočka
Autor receptu: jogal
Polievočku máme od starej mamy a je najobľúbenejšia môjho manžela.
8-9 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si:
- Najprv si dáme variť dubáky. Bez soli. Očistíme si zemiaky a pokrájame ich na malé kocky. Pridáme k hríbom. Osolíme a mierne okoreníme.
- Kým sa varí pripravíme si drobky. Vajce zmiešame s vodou a hubou múkou tak aby sa cesto dalo drobiť medzi prstami.
- Keď sú zemiaky uvarené tak na 3/4, nadrobenú cestovinu presitkujeme,
- a vsypeme do polievky.
- Za občasného premiešania uvaríme do mäkka.
- Z hladkej múky a oleja si pripravíme zasmažku, ktorú podlejeme studenou vodou a hneď vlejeme do polievky.
- Nakoniec dolejeme vody po vrch hrnca (3 litrový hrniec). Necháme chvíľočku prevrieť, asi 2 minútky.
- Môžme papať, aj keď najlepšia je keď postojí. Do druhého dňa super prejde chuťou a troch zhustne.