Hubový guláš

Dubáčikový guláš (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Dubáky sú hubou dobrou nielen na sušenie, ale aj na prípravu chutných jedál.* Jedným z nich je aj guláš, na prípravu ktorého používam v sezóne namiesto papriky ačokču.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme mletú papriku, nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania dusíme zakryté 10 minút.
  3. Potom pridáme nakrájanú papriku a paradajky a spolu zakryté dusíme ešte 10 minút. Počas celého dusenia podľa možnosti nepodlievame vodou, ak, tak len na začiatku 2-3 lyžice. Guláš má byť hustý, bez zbytočného vydusovania vody.
  4. Podávame s chlebom.