Hubový guláš
Dubáčikový guláš (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Dubáky sú hubou dobrou nielen na sušenie, ale aj na prípravu chutných jedál.* Jedným z nich je aj guláš, na prípravu ktorého používam v sezóne namiesto papriky ačokču.
2 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu.
- Pridáme mletú papriku, nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania dusíme zakryté 10 minút.
- Potom pridáme nakrájanú papriku a paradajky a spolu zakryté dusíme ešte 10 minút. Počas celého dusenia podľa možnosti nepodlievame vodou, ak, tak len na začiatku 2-3 lyžice. Guláš má byť hustý, bez zbytočného vydusovania vody.
- Podávame s chlebom.