Držková polievka podľa šéfkuchára fotorecept
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 8. mája 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 8. mája 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku a cesnak prudko urestujeme, pridáme predvarené držky a spolu ďalej restujeme asi 10 minút.
- 2
Potom dochutíme, prikryjeme a necháme vo vlastnej šťave dusiť asi 20 minút.
- 3
Potom držky podlejeme, a keď sú z troch štvrtín hotové (asi po hodine), pridáme na zahustenie nastrúhané zemiaky, ktoré necháme úplne rozvariť. Na záver ešte dochutíme.
- 4
Ušetria čas: V obchodoch už bez problémov kúpite predvarené držky, ktoré ušetria čas a námahu. Stačí ich pred varením dobre umyť, nemusíte ich variť vo viacerých vodách. Okrem polievky je výborný aj držkový guláš či perkelt.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu