Drožďová polievka

Autor receptu: hanina

Je chutná, zdravá a výživná. V neposlednej rade je jej výhodou, že ju pripravíme rýchlo.

Postup

  1. Do hrnca dáva podľa potreby variť vodu / asi 1 a pol litra/. Kým zovrie pripravíme si masu na haluštičky./ závarku/ Slaninku pokrájame nadrobnučko, dáme rozpustiť - pridáme nakrájanú cibuľku. Popražíme do sklovita. Za stáleho miešania pridáme kocku droždia a miešame, kým sa nezrazí. Odstavíme z ohňa.
  2. Pridáme rozotretý cesnak, majorán, 1 vajce, štipku vegety, strúhanku a vymiešame hustejšie cesto. Do horúcej vody hádžeme malé alebo väčšie haluštičky. Podľa chuti prisolíme. ak chceme polievku hustejšiu necháme dlhšie povrieť, aby sa niektoré haluštičky rozvarili.
  3. Na tanier dáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vńať / alebo medvedí cesnak/ a zalejeme polievkou.