Tento recept väčšinou pripravujem na nejakú oslavu...
45 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
6 PL vlažná |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
na plech |
|
na plech |
|
Krém: | |
300 ml |
|
150 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
Želatína: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, tuhý sneh z bielkov, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na namastený, múkou vysypaný plech. Upečené, ešte vlažné cesto potrieme džemom.
- 2
Mlieko zohrejeme, a do horúceho mlieka pridáme kokos. Zamiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kokosovú masu a krém natrieme na cesto.
- 3
Zlatý klas a vanilkový cukor rozmiešame v kompótovej šťave a varíme do zhustnutia. Želatínovú hmotu vylejeme na kokosový krém a na ňu poukladáme keksy. Keď želatína stuhne, zákusok polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu