Tento recept väčšinou pripravujem na nejakú oslavu...
45 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL vlažná | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| na plech | 
                                                             | 
                                                    
| na plech | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| Želatína: | |
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, tuhý sneh z bielkov, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na namastený, múkou vysypaný plech. Upečené, ešte vlažné cesto potrieme džemom.
- 2
 Mlieko zohrejeme, a do horúceho mlieka pridáme kokos. Zamiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kokosovú masu a krém natrieme na cesto.
- 3
 Zlatý klas a vanilkový cukor rozmiešame v kompótovej šťave a varíme do zhustnutia. Želatínovú hmotu vylejeme na kokosový krém a na ňu poukladáme keksy. Keď želatína stuhne, zákusok polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu