Domino rezy

kuchar001 - bez fotkykuchar001, 23. januára 2015

Tento recept väčšinou pripravujem na nejakú oslavu...

45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
1 bal.
6 PL vlažná
1 PL
3 PL
 na plech
 na plech
Krém:
300 ml
150 g
200 g
150 g
Želatína:
500 ml
1 bal.
1 bal.
2 bal.




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, tuhý sneh z bielkov, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na namastený, múkou vysypaný plech. Upečené, ešte vlažné cesto potrieme džemom.

  2. 2

    Mlieko zohrejeme, a do horúceho mlieka pridáme kokos. Zamiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kokosovú masu a krém natrieme na cesto.

  3. 3

    Zlatý klas a vanilkový cukor rozmiešame v kompótovej šťave a varíme do zhustnutia. Želatínovú hmotu vylejeme na kokosový krém a na ňu poukladáme keksy. Keď želatína stuhne, zákusok polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

martamm
@Kuchar001 , Tvoj recept vyzerá zaujímavo, viem si predstaviť konečný efekt, aj použité ingrediencie sú u nás obľúbené, tak ho skúsim. Ale škoda, že recept neobsahuje fotografiu, určite by zaujal viac varecháčov :)
evanaaa
Takže, ako som rozumela, na krém dáme keksy a na to želatínu, tú ešte polejeme čokopolevou. @kuchar001 , ono to vypadá celkom zaujímavo, ale dobre, škoda, zišiel by sa aspoň obrázok rezu zákuska, ako to vyzerá.
jeka
@evanaaa- opačne,najprv želatínu a navrch keksy poliať čokoládou(podovné ako viedenské)a dajú sa ešte ozdobiť aj cukrovou polevou ako domino kocky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia