Foto: mojack
... už je vo fľaši a čaká na Vianoce.
Postup
-
1
Ryžu umyjeme a dáme do veľkej fľaše. / od uhoriek alebo medu - 5 l / . Umyté citrony pokrájame na kolieska, klinčeky, škoricu, droždie a hrozienka pridáme do fľaši s ryžou. Vodu s cukrom prevaríme a necháme vychladnút. Potom ju vylejeme na ryžu. Vrch fľaše prikryjeme celofánom a urobíme doň 15 malých dierok. Fľašu odložíme na 28 dní do tmavej miestnosti. Potom obsah csedíme cez papierový filter a čistú tekutinu necháme odpočívat daľších 5 dní.
- 2
Z tohoto množstva urobíme 3,5 l cinzana
- 2
Ale ja mám to prvé kysnutie až 6 týždňov a po stočení nechať ešte 2 týždne uležať v chlade a znova zliať do čistých fliaš a odložiť do chladu.