Višňový sirup
Domáci sirup z višní
Autor receptu: redakcia
Do limonád, kokteilov, k zmrzline alebo k pudingu.
30 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Višne opláchneme, odstopkujeme, vykôstkujeme a rozpolíme. Preložíme do veľkého hrnca a zasypeme 150 g kryštálového cukru, jemne ich roztlačíme, prikryjeme a necháme hodinu postáť.
- Polovicu limetky opláchneme v horúcej vode a osušíme. Odkrojíme z nej tenkú kôru a tú spolu s 1 paličkou škorice a 1 l vody pridáme k višniam. Za stáleho miešania sprudka 2 – 3 minúty povaríme. Necháme vychladnúť.
- Višne scedíme cez sitko vystlané gázou a nakoniec gázu vyžmýkame. Višňovú šťavu privedieme do varu spolu so zvyšným cukrom a 10 g kyseliny citrónovej, sprudka povaríme asi minútu.
- Prelejeme do 3 vysterilizovaných fliaš s objemom 500 ml, dôkladne uzatvoríme. Sirup vydrží v chladničke aj niekoľko týždňov. Pridávame ho do limonád, kokteilov, k zmrzline alebo k pudingu.